Quantcast
Българската песен на "Евровизия" отличена за най-добър текст | СЕГА
facebook
twitter

Култура

Българската песен на "Евровизия" отличена за най-добър текст

5 368
 Снимка: БГНЕС
Виктория Георгиева

Песента, с която Виктория Георгиева ще представи България на "Евровизия" 2021, е сред петте участници в конкурса, номинирани за най-добър текст. Growing Up Is Getting Old е парчето, с което младата певица ще се представи в Ротердам, след като миналата година финалът на живо не се проведе заради коронавируса (тогава отново тя беше претендентка от нашата страна, но с друга песен - Tears Getting Sober).

За приза Eurostory Best Lyrics Award гласува отделно международно жури, съставено от писатели, журналисти, издатели и участници в конкурса от предишни години, но публиката също може да даде своя глас на сайта https://eurostory.nl/en/eurostory-award-2021-nominees/.

Песента на Виктория е в конкуренция с "Руска жена" на Манижа, Zitti e buoni на италианската група "Манескин", представителя на Холандия Джангу Макрай с Birth of a New Age и известната група "Хувърфоник", която представлява Белгия с The Wrong Place.

Засега в зрителското допитване (логично след публикуването на резултатите в руските медии) води Манижа -  таджикската певица, феминистка и ЛГБТ активистка, чието участие на международния песенен конкурс стана обект на протести от страна на най-различни консервативни общности в Русия. 

"Евровизия" 2021 ще се проведе в Ротердам между 18 и 22 май. Призът за най-добър текст се връчва за пета година, като досега е печелен от украинката Джамала, две френски и една италианска песен.

 

Още

Наркотици и рокендрол: набедиха първенеца на "Евровизия"

25.05.2021

1517
Италия спечели "Евровизия", а България е 11-а

23.05.2021

3351
Виктория се класира за финал на "Евровизия"

21.05.2021

3670