Quantcast
Двете българки, покорили Холивуд, се прегърнаха в Кан | СЕГА
facebook
twitter

Култура

Двете българки, покорили Холивуд, се прегърнаха в Кан

3 000
 снимка: Фейсбук на Мария Бакалова

Две от най-популярните в световен мащаб българки се срещнаха на заключителната церемония на фестивала в Кан.

Мария Бакалова, която участва в конкурса "Особен поглед" с филма на Мина Милева и Весела Казакова, публикува снимката на двете в социалните мрежи Инстаграм и Фейсбук. "Сърцето ми е толкова пълно", написа тя под кадъра с Нина Добрев. 

32-годишната Нина (родена като Николина Добрева) стана известна след главната си роля в "Дневниците на вампира". Участва и във филмите на големия екран "Предимствата да бъдеш аутсайдер", "Нека сме ченгета", "XXX: Завръщането на Ксандър Кейдж", "Линия на смъртта". Родена е във Варна, но израства в Торонто, където семейството й емигрира, когато е двегодишна. Нина обаче често говори за българските си корени и се връща в родината, където доскоро живееше нейната баба.

Що се отнася до 25-годишната Мария Бакалова, тя едва ли има нужда от представяне. Изстреляла се към световна слава с ролята си в "Борат 2", за която спечели номинации "Оскар" и "Златен глобус", Мария вeче засне следващите си два холивудски филма - "Балонът" на Джъд Апатоу и "Тела, тела, тела" на Халина Рейн, чиито премиери предстоят. Българско-френският "Жените наистина плачат" имаше премиера в Кан и му предстои разпространение у нас и по света, а ценителите на българското кино я познават и от предишните й роли в "Бащата", "Трансгресия" и "Като за последно". 

Още

Мария Бакалова снима английска комедия в Италия

01.09.2021

551
"Бенедета" и още филми от Кан гледаме наесен в "Синелибри"

30.07.2021

216
Мария Бакалова: Бургас е моят Ел Ей

25.07.2021

1953