Quantcast
HBO ни въвежда в „Домът на дракона“ - предистория на GoT | СЕГА
facebook
twitter

Култура

HBO ни въвежда в „Домът на дракона“ - предистория на GoT

Премиерата на сериала ще бъде през пролетта на 2022 г.
558
 HBO
Ема Д'Арси и Мат Смит или принцеса в „Къщата на дракона“.

Преди почти година HBO потвърди, че хитовият телевизионен сериал „Игра на тронове“ ще има предистория. Работата по проекта, наречен „Домът на дракона“, започна в началото на 2021-ва, а вчера създателите му споделиха първите кадри — с актьорите Мат Смит, Ема Д'Арси, Оливия Кук, Рис Иванс и Стив Тусен.

Действието в поредицата ще се развива 300 години преди събитията, описани в „Игра на тронове“. Сюжетът ще се съсредоточи върху войната за престолонаследието между предците на Денерис Таргариен - принцеса Ренира и принц Егон II.

Мат Смит играе принц Деймън Таргариен, а Ема Д'Арси - принцеса Ренира Таргариен. Оливия Кук е в ролята на кралица Алисент Хайтауър, втора съпруга на крал Визерис I, Рис Иванс ще видим като Ръката на краля и Стив Тусен — като Корлис Веларион.  В сериала участват още Ив Бест, Пади Консидайн, Фабиен Фраткел, Соноя Мизуно и други.

Сценарият за поредицата е базиран на романа "Огън и кръв" на Джордж Мартин. Сред водещите фигури в проекта е Мигел Сапочник, който също е работил по „Игра на тронове“. Той ще режисира и няколко епизода.

Снимките започнаха миналия месец в Англия. Премиерата на сериала е планирана за следващата пролет.

"Игра на тронове" е най-успешният сериал на HBО и един от най-успешните изобщо. Първите сезони следват сюжета на фентъзи епос поредицата "Песен за огън и лед", а когато томовете на Дж. Р. Мартин свършиха, HBO продължи да снима по оригинални сценарий. Излъчването му е от 17 април 2011 г. до 19 май 2019 г., като още първият му сезон стига до публиката в 58 страни. "Игра на тронове" е носител на недостижимите 59 награди "Еми", като в четири от осемте си сезона печели приза за най-добър драматичен сериал - 2015, 2016, 2018 и 2019.

 

Още

Корейски калмари замениха троновете в играта на сериали
Гражданска война в „Домът на дракона“

06.10.2021

583
Съветска гросмайсторка съди Netflix за "Дамски гамбит"

18.09.2021

2013