Quantcast
Игрите на тронове продължават 100 години по-рано | СЕГА
facebook
twitter

Култура

Игрите на тронове продължават 100 години по-рано

499
 Jason_Kilar/Instagram
Концептуална рисунка за „Домът на дракона“

Вълнуваща новина за феновете на Джордж Р. Р. Мартин - HBO работи по нов проект за завръщането в света на „Игра на тронове“. Сериалът ще бъде базиран на поредицата фантастични повести "Сказания за Дънк и Ег" на Джордж Р. Р. Мартин, писани между 1998 и 2010 г. съобщи „Варайъти“. 

Главните герои на „Сказание за Дънк и Ег“ са 16-17 годишният и твърде висок Дънк - рицар без потекло, и Ег - седемгодишно момче, което му служи като скуайър, но всъщност е принц и му предстои да стане крал Егон V Таргариен. 

Мартин ни представя двамата за първи път в повестта „Странстващият рицар“. Дънк решава да опита шанса като рицар на турнира на Ашфордски лъг. Там пътищата му се пресичат с тези на велики рицари и принцове и му престои сериозно изпитание.  Двамата герои стават много популярни и се завръщат в „Заклетият меч“ - Дънк и Ег са си дали почивка от странстванията и служат на лорд в Предела. Спокойният им живот бързо се променя, когато се оказват замесени в малка война. В третата повест, „Тайнственият рицар“, двамата участват в зловещ турнир, в който абсолютно нищо не е такова, каквото изгпежда.  Историите за Дънк и Ег, които ще променят съдбата на Вестерос, излизат на български през 2013 г. под заглавието "Рицарят на седемте кралства". 

Ако проектът получи зелена светлина, той ще стане вторият сериал, разказващ предистория на „Игра на тронове“ след „Къщата на дракона“, където фокусът е върху събития триста години преди раждането на  на Денерис Таргариен. Литературната основа за него е книгата „Огън и кръв“ на Джордж Мартин, а снимките на „Къщата на дракона“ трябва да започнат това лято.

Още

"Порталът" към соцминалото се отваря на Великден

29.04.2021

672
Джейми Ланистър озвучава подкаст на Димитър Кенаров за Amazon

16.04.2021

416
Най-дълго излъчваният сериал продължава към нови рекорди

05.03.2021

288