Quantcast
Кенет Брана ще изиграе Борис Джонсън по време на ковид | СЕГА
facebook
twitter

Култура

Кенет Брана ще изиграе Борис Джонсън по време на ковид

147
 снимки: ЕПА/БГНЕС

Кенет Брана ще изиграе действащия министър-председател на Великобритания Борис Джонсън в нов сериал, съобщава "Варайъти". Продукцията на Sky TV ще има пет епизода и носи името This Sceptred Isle. 

Фокус на сюжета ще бъде обърканата политика на Великобритания по отношение на Ковид-кризата. Сценарист и режисьор е Майкъл Уинтърботъм, познатl миналото с работата си върху сериозни драми за големия екран като "Пътят към Гуантанамо" и "Добру дошли в Сараево", а напоследък със ситкома "Пътуването".

Действието в сериала ще се развива по време на първата вълна от Covid-19, застигнала Великобритания и света през пролетта на 2020 г. Премиерът Джонсън първоначално отричаше мерките, преприети от целия останал свят, но скоро след това се зарази с вируса и прекара повече от седмица в болница, като стигна и до интензивно отделение. След това политиката на Обединеното кралство последва общите противоепидемични ограничения. 

"Първата вълна на пандемията от Ковид-19 ще се помни завинаги – коментира Уинтърботъм. – Нашият сериал ще вплете заедно безброй истински истории – от Борис Джонсън на „Даунинг стрийт“ 10 до всички работници на първа линия - които ще покажат опитите на учени, лекари, служители на домове за възрастни и законотворци да ни защитят от вируса.“  Създателите на тв поредицата наричат пандемията "най-опустошителното събитие, което някого е застигало Обединеното кралство". Сюжетът се базира на разкази на членове на парламента, здравното министерство, групата учени, събрани да съветват политиците и десетки служители на болници и домове за възрастни в цялата страна.

Заглавието на сериала е заимствано от пиесата „Ричард II“ на Уилям Шекспир – фраза от монолог на умиращия Джон Гонт, произнесен за разрушителнатата държавна политика на Ричард II. В края на предсмъртната си реч Джон Гонт обявява смъртта на Англия. През 1995 г. Би Би Си Радио пусна научнопопулярна поредица със същото име, в което историкът Кристофър Лий разказа в 216 епизода историята на Великобритания. 

Що се отнася до Кенет Брана, неговият актьорски график не е особено натоварен в тези смутни за киното времена. Последно го видяхме през лятото в "Тенет" на Кристофър Нолан като руския олигарх Андрей Сатор. Отдавна е завършен и "Смърт край Нил" по Агата Кристи, където той е режисьор и влиза в ролята на детектив Еркюл Поаро за втори път след "Убийство в Ориент Експрес". Премиерата обаче бе отложена с поне година заради коронавируса. 

Сериалът This Sceptred Isle се очаква на тв екрана през есента на 2022 г., а снимките трябва да започнат още тази пролет.

Още

В "Левски" не са плащани заплати от началото на годината

16.04.2021

975
Ангелов очерта три сценария за колективен имунитет

16.04.2021

Обновена

2986
В Европа COVID-19 се разпространява със 160 нови случая в минута

15.04.2021

1486