Quantcast
Кевин Спейси се завръща в американското кино | СЕГА
facebook
twitter

Култура

Кевин Спейси се завръща в американското кино

545
 EPA/BGNES
Кевин Спейси

Кевин Спейси беше забелязан за първи път от 4 години насам на филмова снимачна площадка на американска земя. Филмът се казва Peter Five Eight и се снима в Дънсмюър, малък град в северна Калифорния, съобщи TMZ.  

На снимките, публикувани от изданието, Спейси, облечен изцяло в черно, е заобиколен от няколко души от екипа, с цигара в ръка, усмихнат и с щастлив вид. 

През май актьорът засне първата си филмова роля от 2017 г. в италианската продукция L'uomo che disegno Dio, чието име се превежда като „Човекът, който нарисува Бог“. Снимките бяха в Италия. Спейси не коментира публично ролята, но режисьорът на филма Франко Неро каза пред ABC News през май: „Много съм щастлив, че Кевин се съгласи да участва във филма ми. Смятам го за страхотен актьор и нямам търпение да работим заедно.“

До този момент Спейси можеше да бъде забелязан по-скоро в някоя съдебна зала, пред камерите на криминалните репортери, отколкото във филмово студио.

Дали Спейси ще остане жертва на културата на отмяна и движението #MeToo от 2017 г. — в каквато се превърна, след като 20 млади мъже съобщиха за редовните му сексуални нарушения от времето, когато беше директор в лондонския театър Old Vic — още е рано да се каже.

Участието на Спейси във филм, сниман в САЩ, може да е голяма крачка за актьора, но остава да видим и какво разпространение ще получи той и какви ще са реакциите. Засега знаем само, че режисьорът Майкъл Зайко Хол има само един готов филм (на ужасите, от 2020 г.), който се казва „Мърша“ и той не се радва на особена популярност в Amazon Prime, където може да се види. 

Възможно е Спейси никога да не се завърне в холивудския мейнстрийм и да получава роли предимно в маргинални и експериментални продукции, или пък в неамерикански филми - поне известно време, докато не се намерят режисьор и още повече голямо студио, което да рискува да го наеме. Но първо предстои да видим как ще бъде приет филмът на Франко Неро. Премиерната му дата в Италия е 5 октомври.

Ключови думи:

Кевин Спейси

Още

Фей Дънауей подкрепя завръщането на низвергнатия Кевин Спейси

08.07.2021

600
Четвърто дело срещу Кевин Спейси е пред спиране

04.05.2021

1113
Кевин Спейси се завръща в киното, но не в американското

23.05.2021

728