Quantcast
Кевин Спейси се завръща в киното, но не в американското | СЕГА
facebook
twitter

Култура

Кевин Спейси се завръща в киното, но не в американското

Актьорът ще играе полицай, обвинен погрешно в педофилия
728
 EPA/BGNES
Кевин Спейси

Кевин Спейси си осигури първата си филмова роля, откакто преди близо 4 години бе обвинен сексуално насилие, потвърдиха създателите на филма пред ABC News. Италианският филм, наречен "L'uomo Che Disegno Dio" - или "Човекът, който рисува Бога" - ще се снима в Италия и ще бъде режисиран от 79-годишния Франко Неро, който също и ще играе в него. Роля има и съпругата му, 84-годишната британска актриса, Ванеса Редгрейв, за която Неро се ожени през 2006 г.

"Много съм щастлив, че Кевин се съгласи да участва в моя филм", каза Неро пред ABC News.  "Смятам го за страхотен актьор и нямам търпение да започнем снимките." Спейси не коментира ролята.

Известно е, че Неро ще играе ролята на сляп художник, който рисува моделите си само въз основа на асоциации от техния глас. Когато един от персонажите във филма бъде обвинен погрешно в сексуално насилие, героят на Спейси трябва да се заеме с разследването на този случай. Отбелязва се, че снимките на филма ще започнат в близко бъдеще.

През последните години актьорът-двукратен носител на "Оскар" се сблъска с множество обвинения и съдебни дела за предполагаеми сексуални нарушения.   

Спейси се раздели със сериала "Къща от карти" на Netflix в края на 2017 г., след като поне 20 млади мъже съобщиха за сексуални нарушения от страна на Спейси в лондонския театър „Олд Вик“, на който той беше директор между 1995 и 2013 г., Разследващите не са казали дали ще бъдат повдигнати наказателни обвинения срещу  Спейси във връзка с тези обвинения, според АП.

През 2018 г. Спейси беше обвинен в непристойно поведение по оплакване за предполагаем инцидент с тийнейджър на остров Нантакет, Масачузетс, през лятото на 2016 г. Той не се призна за виновен, но по-късно това обвинение беше оттеглено, а предполагаемата жертва в този случай се отказа и от гражданския си иск срещу актьора.

Окръжната прокуратура на Лос Анджелис отказа да повдигне обвинения срещу Спейси по две отделни твърдения за сексуално насилие, след като давността единият случай изтече, а предполагаема жертва по второто дело почина. 

Анонимен мъж заведе дело срещу Спейси в Ню Йорк миналата година, твърдейки, че актьорът го е насилвал сексуално през 80-те години, когато е бил на 14 години. По-рано този месец съдия постанови, че мъжът не може да продължи делото си в условията на анонимност и обвинителят се отказа. 

Спейси се появи за последен път на големия екран в „Клуб на момчетата милиардери“ през 2018 г. Филмът събра рекордно ниска сума продадени билети - 618 долара от 11 киносалона в няколко щата по време на първия си уикенд.

През последните три години той не напомня много за себе си, освен че публикува видео послания  за Бъдни вечер.  През 2019 г. той се появи в образа на „Къщата от карти“, като същевременно предложи на феновете си „убиват враговете си с доброта“.  Миналата година той каза на страдащите хора, да не забравят, че не са сами. 

Още

Кевин Спейси се завръща в американското кино

31.08.2021

545
Фей Дънауей подкрепя завръщането на низвергнатия Кевин Спейси

08.07.2021

600
Четвърто дело срещу Кевин Спейси е пред спиране

04.05.2021

1113