facebook
twitter

Култура

"Кино в длан" отново провокира креативността

100
 Pixabay

В обстановката на извънредно положение се появиха много идеи за това как да не скучаем, докато сме затворени вкъщи. Такава идея за насърчаване на креативността е фестивалът „Кино в длан” - първата у нас надпревара за късометражки, създадени със смартфон.

Крайният срок за изпращане на предложения е 31 март. Задължително условие е филмите да са направени с мобилно устройство и да са с продължителност до 5 минути. Изпратените предложения трябва да бъдат предварително монтирани от участниците. По тяхна преценка за създаване на окончателната версия на филма могат да бъдат използвани специални визуални и звукови ефекти, музика, надписи и др. Във фестивала могат да участват български и чуждестранни граждани, като филмите на чужд език трябва да са придружени с анотация на български.

Фестивалът не е продукт на въведеното извънредно положение, а съществува от 2016 г. и е насочен предимно към младите, които искат да се занимават с кино, и имат желание да разкажат за света около тях. Няма никакво жанрово ограничение – филмите могат да са игрални, докемнтални, научно-популярни или анимационни и да са вдъхновени от сегашната ситуация или някаква съвсем различна случка, каза председателят на журито, кинокритикът Алекдандър Донев.

За регистрация, както и да гледате филми от предишни издания, посетете сайта на фестивала: http://www.mkino.org/

Все още няма коментари

Още

Кр. Вълчев: Образователната система става микс с електронно обучение

24.05.2020

1517 12
Арт кината вече посрещат първите си зрители

22.05.2020

81
Всички вузове, обучаващи по право, ще могат да приемат без изпит

Влез или се регистрирай за да коментираш

×