Quantcast
Предисторията няма да прилича на „Игра на тронове“ | СЕГА
facebook
twitter

Култура

Предисторията няма да прилича на „Игра на тронове“

Огън, кръв и дракони - да, но насилени жени и неоправдана голота - не
417
 HBO
Един от драконите в „Игра на тронове“ и Денерис Таргариен — техните предци ще гледаме през 2022 г. в House Of The Dragon.

Британската актриса Оливия Кук разкри, че предстоящият сериал-предистория на "Игра на тронове" - "Къщата на дракона", ще възприеме съвсем различен подход към изобразяването на жените.

Последният епизод на изключително популярния епос на HBO „Игра на тронове“ беше излъчен през май 2019 г. Оттогава мрежата включи зелена светлина за предисторията, базирана на книгата на Джордж Р. Р. Мартин „Огън и  кръв“, която се развива 300 години преди събитията от оригиналниге серии.

За новия сериал не се знае много, освен че вече са поръчани първите 10 епизода и снимките трябва да започнат през април. Сега Оливия Кук разкрива в интервю за The Telegraph, че ще той бъде по-социално отговорен, когато става въпрос за изобразяването на жените и на насилието над тях. Още от първия си сезон „Игра на тронове“ се сблъска с критични реакции относно неоправданото от художествена гледна точка показване на женска голота (въпреки че не беше само женска), а скоро и от изобилието от сцени, в които женските персонажи стават обекти на сексуално насилие. В интервюто звездата обясни, че не вярва новото шоу да тръгне по този спорен път.

„Не бих се чувствала комфортно да бъда част от филм, в който има грубо изобразено насилие спрямо жените, без каквато и да е причина, само защото това би могло да привлече повече зрители“, казва тя. "Имах късмета да прочета сценария предварително и той е различен от това, което бе показано в първите няколко сезона от „Игра на тронове“. Не би било много умно, ако отново бяха подходили така“. Кук призна още, че не е гледала нито един епизод от „Игра на тронове“, преди да се яви на кастинга за предисторията. Но след като спечелила ролята, тя изгледала верижно всички сезони и смята, че финалът наистина е доста противоречив. 

Според Deadline актрисата ще бъде в ролята на Алисент Хайтауър, дъщерята на Ото Хайтауър, Ръката на краля, описана като „най-красивата жена и елегантна жена в Седемте кралства“, същевременно  „притежаваща остър политически нюх“. Премиерната дата на "Къщата на дракона" е през 2022 г. 

Още

Гражданска война в „Домът на дракона“

06.10.2021

583
Спайк Лий лансира конспиративна теория в новия си филм за 11/9

27.08.2021

2878
Мечо Пух се сдоби с предистория по действителни събития

25.07.2021

296