Quantcast
Режисьорът на „Левиатан“ излезе  от кома | СЕГА
facebook
twitter

Култура

Режисьорът на „Левиатан“ излезе  от кома

Андрей Звягинцев ще може да отново да работи не по-рано от  2022 г. 
1 037
 EPA/BGNES
Звягинцев в Кан през 2017 г., когато неговият филм „Нелюбов“ спечели наградата на журито.

Руският режисьор Андрей Звягинцев е излязъл от комата, в която беше поставен. Владимир Евтушенков, председател на Съвета на директорите на "АФК Система" - компанията, която финансира лечението на режисьора, сподели информация за състоянието на пациента в интервю за REN TV.

„Здравословното му състояние вече е повече или по-малко задоволително. Сега предстои да бъде преместен в друга болница и да започне рехабилитация. Вече излезе от комата“, каза бизнесменът, без да уточни къде точно ще се проведе рехабилитацията.

Фактът, че Звягинцев е поставен в състояние на изкуствена кома, стана известен на 16 септември. Той беше изпаднал в тежко състояние поради усложнения на коронавирусната инфекция, с която се зарази в средата на лятото. Според медицински източници, в най-позитивния сценарий режисьорът ще може да се върне към творческа дейност не по-рано от 2022 г.

През юли тази година, малко преди Звягинцев да се разболее, продуцентът Александър Роднянски обяви пред медиите, че режисьорът ще снима първия си филм на английски език.  Новият им съвместен проект (след „Елена“, „Левиатан“ и „Нелюбов“) е с работно заглавие What Hаppens, а в него участие ще има и американският режисьор Стивън Содърбърг.

През юли Звягинцев се зарази с коронавирус и беше диагностициран с 90 процента увреждане на белите дробове.  След това бе хоспитализиран във Федералния научно-клиничен център FMBA, но състоянието му не се подобряваше, така че след месец  бе преместен в друга болница, а оттам — в Германия. 

Още

МЗ: Следващите няколко дни ще са ключови

27.10.2021

296
Системата вече дава и на болни зелен сертификат

27.10.2021

Екип на Сега

14440
България преживя най-черната си ковид седмица

24.10.2021

Обновена

5755