Quantcast
Стивън Сегал е глобен $300 000 за участие в измама с криповалута | СЕГА
facebook
twitter

Култура

Стивън Сегал е глобен $300 000 за участие в измама с криповалута

6 787
 EPA/BGNES
Стивън Сегал с руския президент Владимир Путин.

Федерален съдия в Бруклин, Ню Йорк, позволи на  Комисията за ценни книжа и борси на САЩ (SEC) да събере повече от 250 000 долара от холивудския актьор Стивън Сегал, след като звездата от 90-те години не успя да изплати глобата за ролята си в измама с криптовалута, съобщава Bloomberg.

Актьорът от „Над закона“, който сега живее в Москва и е руски гражданин, миналата година се споразумя да плати глобата за това, че не е разкрил, че група сръбски граждани са му платили  да популяризира криптовалутата В2G сред своите почти 7 млн.  последователи в coциaлнитe мpeжи, като ги призовава  дa "нe изпycĸaт" възмoжнocттa. Криптовалутата В2G се оказа измама и над 500 инвеститори загубиха милиони. Сегал твърди, че първаначално не е знаел, че популяризира измама.   

Актьорът oбaчe е сĸpил, чe e cтaнaл гoвopитeл нa ĸoмпaниятa c oбeщaниeтo зa $250 xил. плюc oщe $750 xил. в биткойн. Това беше установено от Комисията, която подаде съдебна жалба срещу актьора от „Над Закона“  и съдията Кунц подписа решение, според което регулаторът може да си събере останалата част от глобите и санкциите от Сегал.

По-рано актьорът се съгласи да плати обезщетението в размер на повече от 330 хиляди долара, но е направил само една вноска в размер на 75 хиляди долара, каза адвокатът на SEC Морийн Кинг.

Сегал — предан фен на Доналд Тръмп и руския президент Владимир Путин, се премести в Москва през 2016 г. Тогава Путин издаде президентски указ, който го прави руски гражданин, а от 2018 г. актьорът е посланик на добра воля на Русия в САЩ. Същата година в САЩ повече от дузина жени обвиниха Сегал в сексуални нарушения и полицейското управление на Лос Анджелис започна разследване срещу него. Той отрича обвиненията.

В края на май тази година бившата екшън звезда встъпи в редовете на прокремълска партия "Справедлива Русия - Патриоти - За истината". Преди това той беше член на партията „За истината“ на Захар Прилепин (която се обедини с други две леви партии — „Справедлива Русия“ и „Патриоти на Русия“). Новата формация е представена в руската Дума и ще се кандидатира на парламентарните избори през септември.

Междувременно Сегал е подготвил и първия си руски законопроект. В него се предлага наказание лишаване от свобода и забрана за  заемане на определени публични длъжности за граждани, които са били осъждани за замърсяване на околната среда. 

 

Още

7 алтернативни сценария за руско-украинската криза

27.01.2022

Г-н БАЛЕВ

3357
Орбан ще иска повече руски газ за Унгария по време на срещата с Путин

28.01.2022

984
Байдън предупредил Зеленски, че Русия ще нападне през февруари

28.01.2022

5263