Quantcast
Том Круз: това е най-опасното нещо, което съм правил | СЕГА
facebook
twitter

Култура

Том Круз: това е най-опасното нещо, което съм правил

1 889
 EPA/BGNES
Том Круз изпълнява най-опасната си каскада.

На екшън звездата Том Круз му е трудно да си представи, че някои друг ще изпълни най-опасните сцени пред камерата вместо него — пък бил той и професионален каскадьор, на когото всъщност това му е работата. Круз е висял от скали с обратен наклон в Австралия, катерил се е по небостъргача Бурж Халифа в Дубай, скачал е с парашут през нощта, висял е на крилото на излитащ самолет, управлявал е хеликоптер — през повечето време сам. Също така е скачал от покрива на една сграда върху друга, при което си счупи крака.

Сега, докато снимките все още продължават в Англия, Круз разказа, че за „Невъзможна мисия 7” е изпълнил каскада, включваща мотоциклет, рампа над пропаст и парашут, която по негови думи е, „безусловно най-опасното нещо, което някога съм опитвал“, съобщава Deadline.

Актьорът е убеден, че не само той, но и всички, които са били на снимачната площадка в деня на заснемането на каскадата, дълго ще помнят тази сцена от предстоящата седма част.

„Сцената беше не само опасна, но и доста трудна за заснемяне. Работим върху това от години “, обяснява Крус в задкулисните кадри, които в края на август бяха показани на CinemaCon в Лас Вегас. В тази каскада Круз се засилва с мотоциклет по рампата, скача от нея и докато лети във въздуха към скалистата пропаст отваря парашута си. Тя заснета в началото на септември миналата година в Норвегия, очаква се фирмът с нея да стигне до публиката в средата на следващата година.  

„От дете си мечтая да направя това“, обяснява 59-годишният актьор.  Той е се е готвил дълго и е тренирал много с мотоциклета, а има и над 500 скока с парашут. Не е известно колко дубъла са направени на въпросната сцена, но в кадрите от снимачната площадка, се чува член на екипа, който казва, „Том Круз скочи от скалата днес шест пъти“.

Очевидно с годините страстта на Круз към опасните изпълнения не намалява. „Единственото, което ме притеснява повече, е това, което сме планирали за „Мисия 8“, обяснява режисьорът Кристофър Маккуори. Осмата част вече е обявена.

Още

Том Круз репетира най-опасната си каскада досега

28.11.2021

1428
Руското кино изпреварва Холивуд в космоса

19.09.2021

354
Роскосмос иска да изпревари… Холивуд

15.05.2021

989