Quantcast
Вокалист на Ричи Блекмор ни представя на "Евровизия" | СЕГА
facebook
twitter

Култура

Вокалист на Ричи Блекмор ни представя на "Евровизия"

Българската песен в конкурса е написана от д-р Милен Врабевски
2 136
 Снимка: БНР
Екипът, създал песента Intention. Ромеро е с кръстчето, до Врабевски (в средата).

След като тази година на "Евровизия" ни представи имитация на Били Айлиш от иначе прекрасната и талантлива Виктория Георгиева, този път ще се явим с подражателство на нещо друго. Вероятно - на успеха на италианските рокаджии "Манескин", които спечелиха състезанието през май с голяма преднина. 

Тази седмица бе обявено, че българската песен на "Евровизия" 2022 ще бъде дело на Intelligent Music Project - "супергрупата", в която бизнесменът и филантроп д-р Милен Врабевски се изявява като музикант. Певец в парчето ще бъде Рони Ромеро - избран от легендарния бивш китарист на "Дийп Пърпъл" Ричи Блекмор за (пореден) вокалист на "Рейнбоу" през 2015 г. Освен това през 2020-а, когато работи върху поредния албум на Врабевски, Ромеро участва и в най-новите записи на Майкъл Шенкер груп. 

Песента, с която Intelligent Music Project ще ни представи на конкурса в Торино, Италия, през май догодина, е изпята на английски език и се нарича Intention. Автор на музиката и текста, както и продуцент, е Милен Врабевски, а освен Ромеро на сцената ще застанат Стоян Янкулов-Стунджи (половинката в едно от най-успешните представяния на България на "Евровизия" - през 2007 г. с "Вода"), Бисер Иванов, Славин Славчев, Иво Стефанов и Димитър Сираков.

В началото на декември песента ще бъде представена в ефира на БНТ 1, след което групата предвижда турне, в което ще я изпълнява на живо. 

С оглед утвърждаващата се тенденция за завръщане на рок музиката на европейската сцена, с нашите партньори от БНТ вярваме, че този международен, но в основата си напълно български проект, работещ изцяло за името на България по света, ще представи повече от успешно страната ни на предстоящото издание на Евровизия. Вече над 10 години с екипа ми работим на най-високо световно ниво – самият факт, че рок величия от такъв ранг са били част от Intelligent Music Project и са припознали себе си в музиката ни, говори за безкомпромисния професионализъм, който винаги сме влагали и ще вложим и сега в учатието ни в конкурса", хвали се д-р Врабевски.

Ромеро е чилиец и е част от Intelligent Music Project от 3 години. Продуцентската къща с това име е основана от меломана Врабевски през 2010 г., като в шестте издадени от нея албума са участвали и други международно известни музиканти като Саймън Филипс от "Тото", покойният Джон Лоутън от "Юрая Хийп", Джон Пейн от "Ейжа", Карл Сентанс от "Назарет" и т.н. Д-р Милен Врабевски е най-известен у нас като учредител на фондация "Българска памет", а от февруари тази година е и председател на Обществения съвет на БНР. 

Още

Грушко: България е върху костите на руски войници и не е заплашена

17.01.2022

3257
Нищо лично няма К. Петков за РС Македония - само бизнес
Пак се изложихме с "Евровизия": Рони Ромеро издирван от съда

17.01.2022

Обновена

1744