Quantcast
Агроминистърът уволни борда на "Напоителни системи" | СЕГА
facebook
twitter

Икономика

Агроминистърът уволни борда на "Напоителни системи"

655
 МЗХ

Почти всички членове на съвета на директорите на "Напоителни системи" са освободени. Това съобщи министърът на земеделието Иван Иванов пред парламентарната Комисия по земеделие. Поста си запазва само изпълнителният директор, който също ще бъде сменен, ако не постигне бързо финансово оздравяване на държавното дружество.  

Освободените членове на борда всъщност влязоха в предприятието неотдавна - те бяха назначени от Христо Бозуков, предшественика на Иванов в служебното правителство.  

Новият министър каза пред депутатите, че  че е учуден как изобщо съществува това дружество и че вероятно скоро ще сезира  ДАНС и МВР заради съмнения за тежки злоупотреби и кражби. Преди него и проф. Бозуков подаде сигнал до прокуратурата за евентуални престъпления. Иванов уточни, че е възложил одит и очаква доклада от него.  

 

Във връзка със скъсаните диги, причинили тежки наводнения преди месец, министърът уточни, че са изпратени искания до формите-изпълнители да извършат ремонт в гаранционния срок, но те отказват да го направят. Затова се предвиждат нормативни промени, като идеята е служители на "Напоителни системи" сами да извършват ремонтите на важните съоръжения, съобщи БНР.

 

Още

Директори се оплакаха от срив в електронната система на училищата

12.09.2022

Обновена

СИЛВИЯ ГЕОРГИЕВА

5420
Директори се опасяват от онлайн обучение заради енергийната криза

02.09.2022

2403
Сашо Пенов: Няма да допуснем незаконен избор на училищни директори

12.08.2022

ТАНЯ ПЕТРОВА

7843