Quantcast
АПИ предупреди за ремонтни тапи по "Хемус" до септември | СЕГА
facebook
twitter

Икономика

АПИ предупреди за ремонтни тапи по "Хемус" до септември

Държавното предприятие "Автомагистрали" ще работи по стоманен виадукт, който не е обновяван от 40 години
682

От понеделник, 4 май, започва пореден ремонт по автомагистрала "Хемус", съобщи Агенция "Пътна инфраструктура". По тази причина ще бъде затворено платното за Варна на стоманения виадукт при 35-ти км на АМ “Хемус”. Трафикът ще се осъществява двупосочно в платното за София, като ще има една лента за Варна и две за столицата.

Спирането на движението е за ремонт на съоръжението, което не е обновявано от изграждането му през 80-те години на миналия век. Ремонтът е поверен на държавното предприятие “Автомагистрали” ЕАД. "То ще работи мобилизирано, за да може строителните дейности да приключат до средата на септември", уверяват от АПИ.  Не се посочва дали държавната фирма ще ползва съконтрактори и подизпълнители.

 

Строителните работи  включват нови хидроизолация, отводняване, асфалтова настилка, ограничителни системи и маркировка. Предвидена е подмяна на дилатационни фуги, лагери, усилване на връзките на стоманената конструкция, антикорозионна защита на съоръжението и др.

На  "Хемус" продължават и ремонтите на виадукта при 19-ия км край с. Потоп и на тръбата на тунел “Витиня” към София.

 

Агенция “Пътна инфраструктура” апелира шофьорите да карат разумно, със съобразена скорост, да не предприемат рискови изпреварвания и да спазват стриктно въведената временна организация на движението. Ремонтите са наложителни, подчертават от агенцията. 

 

 

Ключови думи:

АМ Хемус, виадукт

Още

Строители с огромни аванси се оказаха първи на протеста за пари

11.09.2021

ЮЛИАНА БОНЧЕВА

9871
Комитова показа нови безобразия в строежа на магистрала Хемус

24.06.2021

Обновена

ЮЛИАНА БОНЧЕВА

22382
АПИ пак ще ремонтира цяло лято магистрала "Хемус"

28.05.2021

2102