facebook
twitter

Икономика

"Овергаз" получи два приза в конкурса "Работодател на годината"

288
БГНЕС

Две отличия получи "Овергаз мрежи" в конкурса "Работодател на годината", организиран от най-големия кариерен форум за българи с опит в чужбина - “Кариера в България. Защо не?”. Целта на конкурса е не само да отличи най-добрите работодатели в страната, но и да стимулира всички компании да се стремят към по-добри условия на труд за техните служители.

Категориите в конкурса са 8, като за тях са подадени общо 74 кандидатури от 35 компании. Журито на конкурса е съставено от 22-ма експерти в различни области – бизнес, медии и неправителствени организации.

"Овергаз мрежи" е класирана на първо място в категорията за социално отговорна компания и на трето място като най-зелена компания. Социалната отговорност за "Овергаз" е ценност, традиция и осъзната потребност, която се изразява в отговорно отношение към всички заинтересовани страни – служители, клиенти, доставчици, общество, посочват от компанията. Фирмата не пести усилия и по отношение на зелените инициативи, а проектът, с който става финалист, е "Да запазим България чиста и зелена за нас и нашите деца", който датира от лятото на 2000 г. За работодател на годината журито избира "АББ България" ЕООД, а сред другите отличени са още "A1 България", TELUS International Europe, "Лидл" и др. 

Най-големият форум за кариери в България се провежда от 11 години. И вчера на него си дадоха среща работодатели и млади българи, завършили в чужбина, които искат да се върнат в родината. "Около 30% от кандидатите идват от големи европейски столици. Около 65% от посетителите вече са се върнали в България и търсят по-добра реализация", коментира организаторът на събитието Мариана Куманова.

1

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Превозвачите готвят протест в Брюксел срещу новите европравила за автотранспорта

11.12.2018

477 8
Строителите организират „мирни демонстрации” с техника на 12 декември

11.12.2018

1659 35
"Булгаргаз" поиска поскъпване на газа с 3.5%

10.12.2018

737 15

Коментари

Diocletian
снимка на Diocletian

Хи-хи! Служителите на "Овергаз", които някога бяха за завиждане, сега се чудят накъде да се спасят...

Влез или се регистрирай за да коментираш