Quantcast
91 гимназии ще получат 2 млн. лв. за спортни съоръжения | СЕГА
facebook
twitter

Просвета

91 гимназии ще получат 2 млн. лв. за спортни съоръжения

МОН търси доставчици на оборудване за открити фитнес площадки и физкултурни салони
401
 Илияна Кирилова
Оборудване за открити фитнес площадки ще има за 60 професионални гимназии

91 държавни професионални гимназии ще получат спортно оборудване и обзавеждане на стойност над 2 млн. лв., за да оборудват физкултурни салони и фитнес площадки на открито, съобщиха от МОН. Проектът е финансиран по оперативна програма "Региони в растеж" 2014-2020 (ОПРР).

Днес министерството на образованието обяви обществена поръчка, с която се търсят доставчици на два вида спортни съоръжения - за открити фитнес площадки и за физкултурни салони. Някои от гимназиите получават оборудване и по двете позиции - за спортни площадки и за физкултурни салони.

Професионалните училища, които могат да бъдат финансирани по програмата, са определени още през 2015 г. по правилата на оперативната програма. През 2020 г. МОН се е допитало до гимназиите за потребностите им от спортно оборудване. На базата на заявките те са включени в проекта, одобрен от Управляващия орган на ОПРР.

Оборудване за открити фитнес площадки ще има за 60 професионални гимназии. То включва троен комбиниран външен фитнес уред - висилка, разгъвач и за теглене, комбиниран уред 6 в 1 и ударопоглъщаща настилка. Общата стойност на тази доставка е малко над 500 000 лв. 

84 гимназии ще получат спортно оборудване за физкултурните си салони. Сумата за него е малко над 1,5 млн. лв. Ще се финансира закупуването на комплект от спортни съоръжения - тренировъчна дървена стена, метален барабан в комплект с въже за дърпане, тренировъчни колани, дъски за коремни преси, топка с дръжка, тренировъчен комплект за високо интензивни тренировки и др. Това оборудване е препоръчано от спортното министерство и спорта и е свързано с изпълнение на тренировъчна програма.

Фирмите могат да кандидатстват до 18 ноември т.г. Договорите с избраните кандидати ще са със срок до 20.07.2023 г. Конкретните доставки се изпълняват в срок до 45 дни след изпращане на заявка за конкретно училище. Доставчиците поемат също монтажа и гаранционната поддръжка на оборудването. 

Документацията и условията по обществената поръчка, както и списък на всички професионални гимназии, които ще получат спортното оборудване, можете да видите ТУК.

 

Още

СМГ отново приема с най-висок бал в София

13.07.2021

Обновена

4123
Прокуратурата обяви арести след акция в дирекция по храните

12.02.2021

808
Училищата ще могат да направят маските задължителни и в час