facebook
twitter

Просвета

Седмокласниците могат да видят изпитните си работи до 1-ви юли

От 3-и до 7-и юли е срокът за подаване на заявления за прием в гимназии
95
 СНИМКА ИЛИЯНА КИРИЛОВА

От днес до 1-ви юли седмокласниците в София могат да се запознаят с оценените си изпитни работи от състоялите се национални външни оценявания по български език и литература и по математика, съобщават от Регионалното управление на образованието в София град. Това може да стане в две училища, доста далеч едно от друго.

Изпитните работи по български език ще могат да се видят в сградата на Професионалната гимназия по електротехника и автоматика в кв. "Овча купел", на бул. "Овча купел" 1 - от 9.00 до 12.30 часа, и от 13.30 до 18.00 часа. По математика тестовете пък ще могат да се видят в сградата на Софийската професионална гимназия по електроника "Джон Атанасов", в кв. "Изток", на ул. "Райко Алексиев" 46 - от 9.00 до 12.30 часа, и от 13.30 до 18.00 часа.

Съгласно чл. 46 на Наредба 11 за оценяване на резултатите от обучението на учениците, оценките от външното оценяване не може да се променят, припомнят от РУО-София. При запознаването с изпитните работи на учениците от седми клас е необходимо в училищата да се спазват изискванията на Министерство на здравеопазването, свързани с коронавируса, предупреждават още оттам.

Крайният срок за обявяване на резултатите на седмокласниците е 29-и юно, но реално учениците и родителите им могат още от петък да проверяват резултатите от НВО-то. Проверката става с входящ номер и код за достъп на адрес: http://priem.mon.bg. Обявяването на резултатите по-рано осигурява на учениците и родителите достатъчно време, за да направят избор на училище, профил или на специалност от професия според получения бал на ученика, посочват от министерството.

Срокът за подаване на заявленията за класиране в гимназиите е от 3 юли до 7 юли 2020 г. Учениците могат да кандидатстват за прием в неограничен брой училища. Кандидатстването е електронно, но се запазва възможността за подаване на заявление и на хартия. Това може да стане в определените от регионалните управления на образованието училища-гнезда. Като отделно желание трябва да се записва всяка избрана паралелка, а не само избраното училище. Обявяването на списъците с приетите ученици на първи етап на класиране е до 13 юли.

 

Все още няма коментари

Още

Частните уроци намаляват вниманието на учениците в училище
Седмокласниците затвърждават слабите си резултати на НВО

01.07.2020

Обновена

СИЛВИЯ ГЕОРГИЕВА

4523 29
Прагът за тройка на матурите ще се повиши

Влез или се регистрирай за да коментираш