Quantcast
Борис Джонсън започна мащабни промени в кабинета | СЕГА
facebook
twitter

Чужбина

Борис Джонсън започна мащабни промени в кабинета

967
 БГНЕС
Борис Джонсън

Британският премиер Борис Джонсън започна планираните по-рано този месец промени в кабинета, каза източник от правителството, предават медиите във Великобритания. Решението на премиера поставя бъдещето на външния министър Доминик Рааб на карта заради неговото отношение към изтеглянето на британските войски от Афганистан. Борис Джонсън иска да назначи министри, които да обединят и да вдигнат нивото на цялата страна.

БГНЕС припомня, че Рааб, който играеше ролята на заместник на Джонсън през април миналата година, когато премиерът беше в интензивното отделение на болницата с коронавирус, се сблъска с продължителна критика за справянето му с кризата в Афганистан. Бившият адвокат беше на почивка на гръцки остров, докато правителството се опитваше да евакуира британски граждани и афганистанския персонал, когато талибаните напредваха и превзеха властта.

Джонсън освободи от поста министъра на образованието Гавин Уилямсън, тъй като представянето му на поста се смята за лошо и дори катастрофално, предава в. ''Гаридън''. Уилямсън се сблъска с куп оплаквания относно справянето със затварянето на училища, провеждането на изпитите и приема в университет по време на извънредната ситуация с коронавируса.

Говори се, че министърът на търговията Лис Тръс, която е посредничила в редица сделки след пълното напускане на Великобритания от Европейския съюз през януари, ще замени Рааб. Майкъл Гоув беше предложен като заместник на вътрешния министър Прити Пател,  подложен на натиск поради нарастването на пресичанията на мигранти от Франция, заедно с твърденията за тормоз.

Още

Amazon ще съхранява данни на британските шпионски агенции

26.10.2021

345
Кралица Елизабет II прекара една нощ в болница

22.10.2021

2563
Сомалиец уби с нож британски депутат на среща с избиратели

15.10.2021

Обновена

1422