Quantcast
Доналд Тръмп даде старт на собствена социална мрежа | СЕГА
facebook
twitter

Чужбина

Доналд Тръмп даде старт на собствена социална мрежа

1 642
 EPA/BGNES

Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп даде старт на своята онлайн платформа, в която ще публикува съобщения до своите привърженици, предаде БГНЕС, цитирайки Fox News. Платформата From the Desk of Donald J. Trump ( От бюрото на Доналд Дж. Тръмп), ще се излъчва от уебсайта на Комитета за политически действия Save America.

 Източник, близък до бившия президент, каза пред Fox News, че единствено Тръмп ще може да публикува съобщения в онлайн платформата, а последователите му ще могат да ги споделят в останалите социални мрежи. ''Тази система ще позволи на Тръмп да се свърже със своите последователи'', каза източникът, отбелязвайки, че става дума за ''еднопосочно общуване''.

Днес се очаква бордът на Фейсбук да реши дали да премахне забраната върху профила на Доналд Тръмп, припомни USA Today. Той не може да използва и профилите си в Туитър и Инстаграм заради бунтовете в Капитолия на 6 януари. Причината акаунтите на бившия президент да бъдат забранени бяха видео и текстови съобщения до протестиращите, завзели сградата във Вашингтон. Тръмп ги нарече патриоти и продължи да настоява, че Джо Байдън е спечелил заради измами с вота.

Още

Мъск временно спира сделката за Twitter

13.05.2022

421
Байдън се разтревожи, че Доналд Тръмп ще се върне в „Туитър“

26.04.2022

Обновена

4999
„Туитър” започва борба с подвеждащи твърдения за климатичната криза

23.04.2022

583