Quantcast
Доналд Тръмп заведе дело срещу племенницата си и New York Times | СЕГА
facebook
twitter

Чужбина

Доналд Тръмп заведе дело срещу племенницата си и New York Times

406
 БГНЕС
Доналд Тръмп

Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп заведе дело пред щатския съд в Ню Йорк срещу племенницата си Мери Тръмп, както и срещу няколко журналисти от вестник New York Times заради разкриване на данъчна информация, публикувана в няколко статии на вестника, предава Си Ен Ен.

Ако спечели, Тръмп ще получи обезщетение от не по-малко от сто милиона долара. С разкритията си Мери Тръмп е нарушила споразумение за поверителност от 2001 г., сключено между семейството. Бившият президент обвинява журналистите на медията в намеса в споразумението и че с действията си са накарали Мери Тръмп да го наруши.

Обвинените журналисти са Сюзън Крейг, Дейвид Барстоу и Ръс Бьотнер. Те спечелиха награда ''Пулицър'' за 18-месечното си разследване на финансите на Тръмп, което ''развенчава твърденията му за богатство и разкрива бизнес империя, която заобикаля данъците'', пише на уебсайта на журналистическата награда. Доналд Тръмп отхвърли матирала като ''много стара скучна и често разказвана история'', въпреки че не оспори пряко нито едно от обвиненията. 

Мери Тръмп, дъщерята на по-големия брат на бившия президент Фред Тръмп-младши, не един път се е изказвала негатовно за чичо си, включително и с книгата ''Твърде много и никога достатъчно: Как семейството ми създаде най-опасния човек в света'', в която обрисува неприятна картина на семейство Тръмп и техните финансови отношения. В книгата тя разкрива, че е била основният източник на информация на New York Times относно данъците на бизнес империята на бившия президент. По-малкият брат на Доналд Тръмп Робърт бе начело на усилията за блокиране на книгата на Мери, тъй като тя нарушава условията на споразумението за конфиденциалност, което семейството сключва след смъртта на Фред Тръмп.

 

Още

Тръмп подозира Алек Болдуин в умишлено убийство

08.11.2021

Обновена

2841
Тръмп бори Фейсбук и Туитър със собствена социална мрежа

21.10.2021

473
Тръмп: Демократите ще унищожат САЩ напълно след три години

17.09.2021

1558