facebook
twitter

Чужбина

Франция може да върне данък "богатство"

153
ЕПА/БГНЕС
Студенти в парижкия университет Толбиак протестираха вчера срещу решението за увеличаване на таксите за обучение на чуждестранните студенти.

Френското правителство обмисля възможността да върне данък "богатство", заяви говорителят на кабинета Бенжамен Гриво пред RTL. Това е едно от исканията на "жълтите жилетки".  "Ако нещо не работи, ние не сме глупави, ще го променим", каза Гриво. Преди обаче да бъде взето решение, предстои са бъде направена оценка на ефективността на облагането с по-висок данък на имуществото на най-богатите французи. Данък "богатство", който се начисляваше на всички активи, миналата година беше трансформиран в налог само върху недвижимото имущество. С това президентът Еманюел Макрон облагодетелства притежателите на ценни книжа - мярка, остро разкритикувана от опозицията като "подарък за богатите".

Въпреки че властта вчера обяви 6-месечен мораториум върху екоданъците върху горивата, "жълтите жилетки" засега продължават протестите заради влошаването на стандарта на живот. 

Все още няма коментари

Още

Кремъл: Два наши самолета във Венецуела доведоха САЩ до истерия

12.12.2018

466 7
Двама души са убити при стрелба в Страсбург

11.12.2018

1010 29
Списание Tайм избра Хашоги за "Личност на годината"

11.12.2018

358 9

Влез или се регистрирай за да коментираш