facebook
twitter

Чужбина

Германецът Вебер ще е водещ кандидат на ЕНП на евроизборите

68
Фейсбук профил на Бойко Борисов
Борисов разпространи чрез профила си във "Фейсбук" снимка с Манфред Вебер, когото поздравява за избирането му за водещ кандидат за евроизборите през 2019 година на най-голямата политическа партия в Европа.

Германецът Манфред Вебер спечели битката за водещ кандидат в европейските избори от Европейската народна партия и за възможен председател на Европейската комисия. Вебер беше избран с тайно гласуване по време на конгреса на ЕНП в Хелзинки в конкуренция с бившия финландски премиер Александър Стуб. 

Вебер е получил подкрепата на 79.2% от делегатите на ЕНП. Кандидатурата на Вебер, който е председател на групата на ЕНП в Европарламента, беше подкрепена и от партия ГЕРБ. Миналия месец Борисов отправи заплаха към Вебер, че може да не го подкрепи във вота след туитовете на германския политик, изразяващи възмущение от убийството на журналистката Виктория Маринова. Делегатите от СДС са подкрепили Стуб, обяви Румен Христов.

Делегацията на ГЕРБ беше водена от премиера Бойко Борисов. В реч пред конгреса той призова за повече единство в партията, разкритикува дисциплината в нея и изрази недоволство, че на конгреса не се обсъждат достатъчно общите партийни позиции преди евровота по ключови европейски теми. Дисциплината е най-важното нещо в една организация и дори днешното поведение на конгреса показва защо сме толкова уязвими напоследък. При тази дисциплина не виждам как резултатите на изборите ще са добри за ЕНП, каза Борисов в началото на словото си. Той даде да се разбере, че е недоволен, че двамата кандидати Вебер и Стуб, както и доста делегати, отсъстват от залата по време на речите. 

3

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Унгарски вестник твърди, че Груевски е избягал с български паспорт

15.11.2018

260 3
Британският кабинет одобри сделката с ЕС за Брекзит

15.11.2018

211 1
Европарламентът поиска въвеждане на мониторингов механизъм за всички

14.11.2018

600 3

Коментари

Gautama
снимка на Gautama

Снимката кефи -  как го е гепил Бочко. А мръдне, а му е праснал една подсечка. Германчето се усмихва, ама някак уплашено.

wreckage
снимка на wreckage

Той даде да се разбере, че е недоволен, че двамата кандидати Вебер и Стуб, както и доста делегати, отсъстват от залата по време на речите. 

Следващия път Магнолий треа да пусне цецо да държи речта, тогава никой нема да мръдне од мястото си, щото речта на цецо има парализиращ ефект.

Yankov

щото речта на цецо има парализиращ ефект.

 

Нещо като VX. Това средство сериозно нарушава сигнализацията на тялото между нервната и мускулната система, което води до продължителна нервно-мускулна блокада, слаба парализа на всички мускули в тялото, включително диафрагмата, и смърт чрез задушаване.

Влез или се регистрирай за да коментираш