Quantcast
Холандия задържа камион с десетки бежанци | СЕГА
facebook
twitter

Чужбина

Холандия задържа камион с десетки бежанци

178
 Туитър
Двама души са били настанени в болница в Ротердам без опасност за живота.

Холандската полиция задържа 25 нелегални мигранти, скрити в хладилна камера на камион на товарен кораб, плаващ за Англия, съобщи Би Би Си. Полицията в Ротердам е потвърдила новината. Съобщава се, че няма открити мъртви тела, на хората е била оказана медицинска помощ и двама души са откарани в болница, въпреки че не са в критично състояние.

Екипажът на кораба е открил скоро след потеглянето си към Съфолк присъствието на нелегалните пътници. Те са върнали обратно кораба към Холандия и предали на местните власти мигрантите. Най-вероятно те са от Кувейт и Ирак, заяви полицията в град Ротердам. Процесът по идентифицирането на мигрантите все още не е завършен и произходът им не може да бъде потвърден със сигурност, се казва в съобщението в Туитър. Не е ясно дали 39-годишният румънски шофьор на камиона е знаел за хората в контейнера, шестима от които са непълнолетни. Мигрантите са намерени на борда на датски товарен кораб, плаващ от Холандия за Великобритания. След като корабът акостирал обратно в Нидерландия, група от специално обучени полицейски кучета го претърсила за още мигранти. Камионът е конфискуван, а шофьорът му е задържан.

Някои от мигрантите са били в хладилен контейнер, което напомня на трагедията от предградие на Лондон, където миналия месец бяха открити телата на 39 виетнамски мигранти в хладилен камион с българска регистрация. Шофьорът и редица граждани от Северна Ирландия са обвинени в нелегален трафик на хора и непредумишлено убийство. Подобни камиони с бежанци бяха открити през последните седмици в редица европейски държави. 

Още

САЩ вкараха кораб от бреговата си охрана в Черно море

27.04.2021

3362
В Англия ще имат право на два безплатни теста седмично

05.04.2021

853
Суецкият канал e освободен

29.03.2021

Обновена

6575