facebook
twitter

Чужбина

Иран обяви, че остава в ядреното споразумение

1231
 ЕПА/БГНЕС
Говорителят на иранското МВнР Абас Мусави

Иран няма да излиза от ядрено споразумение от 2015 г.  обяви говорителят на МВнР Абас Мусави, цитиран от информационните агенции. Според него ЕС няма законова база да активира Механизма за решаване на спорове по отношение на ядрената сделка. Мусави дори обвини европейските страни, които са част от договорката, че не зачитат тяхната част от сделката. Според него твърденията на ЕС са неоснователни и отново отбеляза, че прибягването на ЕС до механизма за решаване на спорове няма правна стойност.

Малко преди това председателят на иранския парламент Али Лариджани заплаши, че Техеран може "сериозно да преразгледа" сътрудничеството си с Международната агенция за атомна енергия (МААЕ), ако ЕС предприеме "несправедлив" подход към механизма за решаване на спорове, който е важна част от иранската ядрена сделка. "Ние даваме ясно да се разбере, че ако по някаква причина Европа използва "несправедливо" член 37 от ядреното споразумение, касаещ решаването на спорове, тогава Иран ще вземе сериозно решение по отношение на сътрудничеството с агенцията", заяви той.

Миналата седмица Германия, Франция и Великобритания обявиха, че задействат Механизма за решаване на спорове, след като Иран каза, че спира да се придържа към повечето части от споразумението от 2015 г. 

9

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

US Сенатът ограничи правата на Тръмп да започне война с Иран

14.02.2020

1122 9
Иран обвини САЩ за неуспешното изстрелване на сателита "Зафар"

09.02.2020

3217 27
Иран осъди на смърт американски шпионин

04.02.2020

978 2

Коментари

Фюри

Нещо са се договорили.

Така и трябва.

 

марк

 

 

 

                         Уффф, пак гардероби , закачалки , нови дрехи ,стари дрехи .... Прави са били тези дето твърдяха , че се водят едни тайни преговори .

Дзопино

чуков писа оня ден че е въпрос на време да се договорят

Калпазанче

Разбира се ,че е по-добре за всички да разговарят, договарят, после да се оттеглят, и отначало.... Пукането е контрапродуктивно  за пукащите и за третите лица!

Invisible

   Комай ще излезе, че и убиството на Сюлеймани е договорено.

марк

 

 

 

                                     Комай ще излезе, че и убиството на Сюлеймани е договорено.

 

                                                    Ахъм и Сарафово тоже...

paragraph39

Мохамед Джавад Зариф: Иран няма да нарушава повече СВПД, но може да се оттегли от Договора за неразпространение на ядрени оръжия

20 Януари 2020

"...Стъпките по намаляването на нашите ангажименти (по СВПД) приключиха, но ако европейските страни продължават със своето поведение или изпратят иранския доклад (за ядрените оръжия) на Съвета за сигурност на ООН, ние ще се оттеглим от Договора за неразпространение на ядрени оръжия“, заяви Зариф, предава Reuters.

.........................................................................................................................

ЕТО какво е пропуснато да се каже в дописката- а то е много важно:

"...ние ще се оттеглим от Договора за неразпространение на ядрени оръжия“, заяви Зариф,

Май, ИраН си има вече достатъчно количество обогатен уран за ядрено оръжие- и вече, като Северна Корея, ще почне да си го произвежда сам, или с чужда помощ/например, Северна Корея- която НЕ е подписвала Договора за неразпространение на ядрени оръжия"/?!

Апропо, НЕ са подписали този договор и нямат задължения по него, Индия, Пакистан, Северна Корея и... Израел- като Израел НЕ е признал  официално, че притежава ядрено оръжие, но и НЕ допуска експерти на МААЕ-ООН за проверки!!

 

Сгугню
снимка на Сгугню

Де го тов. ЗИП под сия новина?

Сигур къса дамаската на анализаторския си диван от мъка!

Изключителните арийци предадоха и последното окопче в зиповската виртуална война с Големия Сатана!

Ех, мъка!

paragraph39

От МВнР на Иран отговориха на заплахите на САЩ срещу Есмаил Каани

23 Януари 2020

Официалният представител на Министерството на външните работи на Иран Аббас Мусави отговори на заплахите от специалния пратеник на САЩ за Иран Брайън Хук срещу Исмаил Каани, командир на специалните части на Ислямската революционна гвардия „Ал-Кудс“, предава „Спутник“.
По-рано специалният пратеник на САЩ за Иран Брайън Хук заплаши Каани „със съдбата на Касем Сюлеймани“, ако продължава да убива американци.
Представителят на Иран заяви, че тези думи са потвърждения за целенасочения държавен тероризъм от страна на Америка. "Думите на този служител от Държавния департамент на САЩ са официалното потвърждение и разкриват целенасочен американски държавен тероризъм", заяви Мусави.

Влез или се регистрирай за да коментираш