Quantcast
Израел отказва да участва в сделка с Иран | СЕГА
facebook
twitter

Чужбина

Израел отказва да участва в сделка с Иран

443
 EPA/БГНЕС
Окачествявайки Иран като "главата на октопода, който постоянно заплашва чрез своите пълномощници", израелският премиер Нафтали Бенет предупреди, че Израел "последователно преминава от отбрана към нападение".

Израел няма да бъде обвързан с каквото и да е споразумение по иранската ядрена програма, няма да участва в преговорите във Виена по Съвместния всеобхватен план за действие (СВПД) и няма да бъде обвързан с техните условия, заяви израелският министър-председател Нафтали Бенет.

"Що се отнася до преговорите за ядрената програма във Виена, ние определено сме обезпокоени... Израел не е страна по споразуменията. Израел не е обвързан с това, което ще бъде записано в споразуменията, ако те бъдат подписани, и Израел ще продължи да поддържа пълна свобода на действие навсякъде, по всяко време, без никакви ограничения", заяви Бенет, говорейки на брифинг на Комисията по външни работи и отбрана на Кнесета, предаде БГНЕС.

Окачествявайки Иран като "главата на октопода, който постоянно заплашва чрез своите пълномощници", Бенет предупреди, че Израел "последователно преминава от отбрана към нападение".

Премиерът коментира и ситуацията със сигурността в Израел, като заяви, че тя е "добра" и става "все по-добра".

Техеран, другите страни, подписали Съвместния всеобхватен план за действие по иранската ядрена сделка, и Съединените щати преговарят за възстановяване на споразумението. Израел неведнъж е заплашвал да нанесе удари срещу Ислямската република, насочени към нейната ядрена програма, едностранно или в координация с Вашингтон. 

Ключови думи:

Израел, Иран, ядрена сделка

Още

Израел ще снабди Украйна с модерни ракети чрез Естония

14.05.2022

6476
Русия обвини Израел, че поддържа неонацистки режим в Киев

03.05.2022

5123
Коментар на Сергей Лавров за Хитлер вбеси Израел

03.05.2022

Обновена

5476