Quantcast
Картонени корони "в чест" на клетвата на Лукашенко | СЕГА
facebook
twitter

Чужбина

Картонени корони "в чест" на клетвата на Лукашенко

Европейският съюз и САЩ отказаха да признаят новия мандат на беларуския диктатор
1 011
 ЕПА/БГНЕС
Гражданка на Минск демонстрира с картонена корона и карикатура на Лукашенко "в чест" на неговата клетва за шести мандат като държавен глава

Беларуси излязоха снощи в Минск с картонени корони на главите, за да протестират срещу "клетвата" на президента Александър Лукашенко за шести мандат, положена без предварителна публична разгласа и пред ограничен кръг доверени хора. Пет часа продължиха сблъсъците на демонстранти с полицията, която изкара срещу тях водни оръдия и арестува над 200 души.

Върховният представител на ЕС за външната политика Жозеп Борел огласи декларация, че Европейският съюз не смята президентските избори в Беларус на 9 август нито за свободни, нито за честни. "ЕС не признава техните фалшифицирани резултати. Поради тази причина церемонията „по встъпване в длъжност” на 23 септември и претенцията на Александър Лукашенко за получен нов мандат като президент на Беларус, са лишени от всякаква демократична легитимност.

„Встъпването в длъжност” напълно противоречи на волята на огромна част от беларуския народ, изразявана чрез многобройни, безпрецедентни мирни протести след изборите, и само задълбочава политическата криза в Беларус.

Позицията на ЕС е ясна: беларуските граждани заслужават да бъдат представлявани от тези, които те изберат на нови приобщаващи, прозрачни и честни избори.

Беларуският народ заслужава възхищение за куража, с който продължава да демонстрира мирно за демокрация и за основните си права, въпреки бруталните репресии на беларуските власти. Изразяваме пълна солидарност с него и напълно подкрепяме неговото демократично право да избере своя президент на нови свободни и честни избори под наблюдението на ОССЕ/Офиса за демократични институции и човешки права.

Ние отново заявяваме нашето очакване беларуските власти незабавно да прекратят и да се въздържат от по-нататъшни репресии и насилие срещу беларуския народ, и незабавно и безусловно да освободят всички задържани, включително политическите затворници.
ЕС остава убеден, че приобщаващият национален диалог и нови избори са единственият път за намирането на изход от сериозната политическа криза в Беларус, който отразява волята на беларуския народ.

В контекста на настоящата ситуация, ЕС преразглежда отношенията си с Беларус", се казва в изявлението на Жозеп Борел.

Съединените щати не могат да смятат Александър Лукашенко за легитимно избран президент на Беларус, заяви Държавният департамент.
"Изборите на 9 август не бяха нито свободни, нито честни. Обявените резултати бяха фалшифицирани и не носят никаква легитимност", гласи комюнике на говорител на американската дипломация.
 

33

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Полицията в Париж претърси домовете на ислямски радикали

19.10.2020

Обновена

2191 19
ЕС обсъжда реципрочни мерки за визовия режим със САЩ

19.10.2020

2567 17
Продължават безпрецедентните протести в Тайланд

19.10.2020

97

Коментари

Страници

марк

 

 

 

                                             Върховният представител на ЕС за външната политика Жозеп Борел огласи декларация, че Европейският съюз не смята президентските избори в Беларус на 9 август нито за свободни, нито за честни.

 

 

                                       Точно вие , дето със зъби и нокти крепите българската мафия .

Калорифер

 

Четв., 24/09/2020 - 11:10 (нов)

марк

Точно вие , дето със зъби и нокти крепите българската мафия

 

Драги, Марко -
българската мафия се крепи от великия български народ.
Останалите си гледат интереса.
 

Интервал

Дали? Послушна политическа мафия не е в разрез с техните интереси ;)

Калорифер

 

@ Интервал -

 

Искаш да кажеш, че пак друг ни е виновен?

 

Интервал

Искам да кажа, че е важно четенето с разбиране.

Калорифер

 

Тоест, с това мнение:

 

4 (Отговор на #2), Четв., 24/09/2020 - 11:18 (нов)

Интервал

Дали? Послушна политическа мафия не е в разрез с техните интереси ;)

 

искаш да кажеш, че трябва да се чете с разбиране?!?

 

Интервал

Тоест, започни отначало. На това, дето си го цитирал какво толкова не можеш да му разбереш, че си плеснал и предния несвързан коментар - "че пак друг ни е виновен"? Нито Марк, нито аз сме казвали подобно нещо. Посочих ти противоречие в собствения коментар:
"българската мафия се крепи от великия български народ.
Останалите си гледат интереса."
Не знам защо е нужно да обяснявам подобни елементарни неща.

Калорифер

 

Очевидно ще трябва да ни изясниш твоето виждане за кое е елементарно и кое - не.
 
На Марковата ререплика "Точно вие , дето със зъби и нокти крепите българската мафия", отговорих, че българският народ крепи българската мафия.
Ти обаче изрази съмнение с репликата "Дали? Послушна политическа мафия не е в разрез с техните интереси".
 
Сега ще се опитам да ти обясня по-елементарно, с надеждата да разбереш: никой не ни е виновен, че не можем да си направим нормално общество. Политическите интереси на когото и да било не могат да бъдат извинение за нашата неспособност да си подредим държавата.
 
Затова пак ще попитам - ако според твоето и на Марко мнения, че техните (когото и да визираш в случая) политически интереси крепят със зъби и нокти българската мафия, те ли са ни виновни, че не можем да противостоим?
 

Интервал

Защо заора в друга тема за мен е напълно неразбираемо, но ще опитам и по-сдъвкано 😕
Насочващи въпроси и бележки:

> Невярно ли е твърдението на Марк, че тези ойрозелки наистина крепят българската мафия?
(Очевидно, посочва лицемерието на брюкселските бюрократи, което лишава от тежест всякакви техни мнения, декларации и решения по подобни теми.)

> Някъде Марк споменавал ли е изобщо и нашата роля в осъществяването на тази мафиотска власт? (Темата не е България, а подкрепата за българската мафия от еврочиновниците е просто пример за моралното им право, както посочих и горе. Отделно, че Беларус не е в ЕС, та тези изобщо да имат правото да изказват разни подобни гръмки и категорични становища)

> Невъзможно ли е нещо да бъде крепено от 2 и повече страни? Възможно ли е 2 и повече страни да имат вина за нещо?
(Твоят коментар "Българската мафия се крепи от великия български народ. Останалите си гледат интереса.", предполага, че само ние си крепим мафията, а останалите(всички други) си гледат интереса. Това изключва да крепят мафията ни, щото са "останалите" и излиза, че не им е в интереса. Разбира се, това е очевАдно невярно и моят коментар ти посочи именно това. Примерите за намеса в политиката ни и в бизнеса ни са многобройни. После незнайно защо смени темата и ти споменах за четенето с разбиране. После насоки в коментар 19. Предвид нуждата от последвалите подробни обяснения, коментар 12 е бил с основание.)

 

Калорифер

 
"Защо заора в друга тема за мен е напълно неразбираемо,"  
  Коя е темата, откоято съм се отклонил? 

 

"Невярно ли е твърдението на Марк, че тези ойрозелки наистина крепят българската мафия?"
  Дали е вярно или не е безпредметен спор - кой може да определя кое е вярно и кое не е? Дали някой отвън ще крепи българската мафия няма никакво значение ако обществото ни е достатъчно зряло и разумно за да приеме законодателство и излъчи управление, минимизиращи рисковете от възникването на мафии. Със или без външни крепители, пък били те и ойрозелки (по твоите разбирания), ако обществото иска да си има мафии, то ще си ги направи. 

 

"Някъде Марк споменавал ли е изобщо и нашата роля в осъществяването на тази мафиотска власт?"
Това, че Марк не е споменал друг ракурс на темата, означава ли, че никой няма право да прибави мнение?

 

"Невъзможно ли е нещо да бъде крепено от 2 и повече страни? Възможно ли е 2 и повече страни да имат вина за нещо?"
(Твоят коментар "Българската мафия се крепи от великия български народ. Останалите си гледат интереса.", предполага, че само ние си крепим мафията, а останалите(всички други) си гледат интереса. Това изключва да крепят мафията ни, щото са "останалите" и излиза, че не им е в интереса. Разбира се, това е очевАдно невярно и моят коментар ти посочи именно това. Примерите за намеса в политиката ни и в бизнеса ни са многобройни.)
  На това съм отговорил предварително в предишия си постинг, пак го пействам:
 
"Сега ще се опитам да ти обясня по-елементарно, с надеждата да разбереш: никой не ни е виновен, че не можем да си направим нормално общество. Политическите интереси на когото и да било не могат да бъдат извинение за нашата неспособност да си подредим държавата."
 
Докато обвинявате Европата, Русията, Америката, международното положение и каквото искате още за бедите ни, нищо няма да се промени - Господ дава, ама в кошара не вкарва.

 

Интервал

То кога ли престъпници са имали съучастници 😁 Само по филмите т'ва. Да не говорим кой рекламира Боце и кой финансира създаването на партийната му групировка. Представи си, че все още има доста хора с труден достъп до информация или липса на време за да я намерят, та гледат телевизор. И верват, особено, като обяснява някоя авторитетна, накипрена и костюмирана ойрозелка. Но само тъпите или доверчиви хора са си виновни. Чак да се чуди човек за какво са го съдили Паул Йозеф навремето. Пък и смяната на темата е стар и банален похват на една определена категория коментиращи.
Ако отново нещо ти е неясно - помоли някой близък да ти преведе горните коментари на каквото там си способен да осмисляш. Моля да бъда извинен, че се обърках да обяснявам. Моя грешка. 😉

SvSophia
снимка на SvSophia

А Борел с гласовете на колко белоруси е избран на тая длъжност, та си въобразява, че има легитимност да плещи подобни нелепици?

Интервал

Превратаджиите трябва да бъдат арестувани или изгонени. Какво мислят в случая США и придворното им ЕССР нЕма никакво значение, дори и постоянно да ни е водеща новина. Глупаво е отново да опитват с куция си венецуелски сценарий.

Günter Wallraff

Про белорусских силовиков

https://ic.pics.livejournal.com/matveychev_oleg/27303223/19902194/19902194_1000.jpg

Моите5стотинки

...неможаха да добавят Минск в списъка...Тимишоара, Сребреница, Дума...защото Лукашенко ги изпревари, сега си носят циркаджийския реквизит от безсилие...това не означава че няма да има провокация, но ефекта може да е различен от очаквания...

valldi

На либералите от "СЕГА" страшно им се иска да бъде свален Лукашенко и да последва това, което се случи у нас, особено след успешната подобна "цветна" революция срещу Жан Виденов. Страшно биха били доволни държавната собственост да бъде разграбена и превърната в скраб. Банките, застрахователните компании, телекомите, енергоразпределенията, заводите, фабриките, златото и природните богатства да са в чужди ръце. Земеделието да е латифундистко със няколко собственици милиардери, държащи над милион декара земя. Особено ще са щастливи ако там, както у нас, управлението стане пълна марионетка на началниците от Вашингтон и Брюксел и изпълнява безпрекословно всичките им заповеди. Ако Белорус закупи на зелено за десет милиарда долара 6 самолета, които ще им доставят след 7-8 години ще вият от възторг и похвали.Щом Белорус влезе в НАТО и разположи чужди ракети срещу братската им Русия, сегаджиите ще бъдат в делириум. А върха на сладоледа за тях би било ако фондациите на Меркел Конрад Аденауер и Ханс Зайдел открият, обгрижат, захранят, поддърржат някоя нагла, проста, ограничена, цинична, но много нахална мутра и я инсталират на върха на държавата за поне 15- 20 години. Тогава елейните слова за мъдрия белоруски лидер и умните му началници няма да имат край....

Günter Wallraff

👍

 

valldi, поздравления за написаното!

 

inventus

Всъщност какви им се падат на ЕС и САЩ белорусите ? На това му се вика "на чужд гроб без сълзи да плачеш"! Единствените с които Беларус е в някакви икономически политически и военни отношения са РФ. Техният президент си каза думата по този въпрос. Това е тяхна работа каквото решат това ще направят.И е прав.

Платон
снимка на Платон

Да живее и здравствует великий голгозник! С водните оръдия и потайното коронясване... наш чувак, русский, с него сме! Е, докато се озъби на одещата икона, де... 

DrRigid

Соросоидните маймунджулъци край нямат!

Болни мозъци, които са лишени от възможността да изпитват нормални човешки радости, се напъват да учат свободните хора как да живеят, за да ги ограбват по-лесно.

Günter Wallraff

До Втората гражданска война в САЩ остават по-малко от месец и половина ...

 

 https://www.veteranstoday.com/wp-content/uploads/gates-fauci-scamdemic.png

sega_reader

Големи Яйца, че ЕС и ония другите не признавали законно избран президент на друга държава, която нито е в ЕС , нито е в територията на ония другите.

Гледайте си във вашата паница, господа загригжени за света.

Оправете си първо вашитте семейства, а после се ослушайте през стената дали съседа прави секс.

-----------

Апропо, а подзаглавието на редакцията ли е, защото ако е, то тогава това вече е не просто поднасяне на факти, а вземане на страна.

Защото когато охарактеризираш един човек / примерно Христо Ботев/ като борец за свобода, това е едно, но когато пишеш, че същия тоя човек е терорист, това вече е заемане на страна.

Платон
снимка на Платон

Начи приемаш, че заглавието относно борци за свобода не е заемане на страна... къф ти е зора? 

Peko

Явно номерът с веницуелския Гуидо се развива добре, на демократизаторите и подопечните им им се иска още.

Günter Wallraff

В Белорусия Майданът не се състоя.

Да се готви чичо САМ - Господарят на нашата подмандатна територия:

 

 

Сообщество «Посольский приказ» 04:25 23 сентября 2020

Американский протест - 2020

попытка объективно разобраться

 Владимир Овчинский

https://zavtra.ru/blogs/amerikanskij_protest_-_2020

 

paragraph39

/:/Позицията на ЕС е ясна: беларуските граждани заслужават да бъдат представлявани от тези, които те изберат на нови приобщаващи, прозрачни и честни избори.

........................................................................................................................

НЯМА такова нещо като "честни Избори"! Че и "приобщаващи"?! ЕГАТИ!

ИМА законни или незаконни Избори/ и изборни резултати/- до доказване В СЪД на твърдяна тяхна НЕзаконност , със съответна НЕанонимна Жалба/Сигнал/, съответен съдебен процес, на който Твърдящият за незаконност представя годни и достатъчни Доказателства! И каквото Съдът реши! Това е повелята на "Върховенството на Закона" и ЕТАЦ!, нали, "демократи" и полудемократи по Света и у нас!

А "честна" или "нечестна" може да е само младоженката, в първата брачна нощ/което също подлежи на доказване, ако се оспорва!/!

А проведени Избори и официално обявени изборни резултати, са законни и НЕфалшифицирани, по Презупция/оборима в Съд!/, а НЕ по улици и площади!/ ТЧК

Bifidus Essensis

Позицията на ЕС е ясна.

Ако не си съгласен с позицията на ЕС можеш да подадеш жалба и да докажеш в Съд нейната несъстоятелност. Ако ти е нанесена вреда можеш да поискаш компенсации. Но дотогава позицията на ЕС е легитимна и ЕС няма да признае документи подписани от Лукашенко и назначената от него администрация.

 

А идеите, че ЕС би следвало да доказва в Съд мотивите за своята политическа позиция са абсурдни. Защо не се опиташ да измислиш в кой например съд и по кой закон, че да се посмеем малко?

DrRigid

Всеки, който прочете доклада на ЕС за лобизма, разбира, че тази организация е швейцарско сирене, подплатено от филантропи с милиарди евро. Както и печатните й органи.

А ако искаш да се произнасяш за изборите на една държава, трябваше поне да пратиш там наблюдатели.

Bifidus Essensis

DrRigid

Всеки, който прочете доклада на ЕС за лобизма, разбира, че тази организация е швейцарско сирене...

ЕС не е насилствено наложена организация за никого.

Ако не обичаш сирене имаш прекрасната възможност да основеш политическо противосиренно движение.

Ако си на правилен път ще набереш последователи и ще замениш швейцарското сирене, например с кашкавал или мамалига.

Ако грешиш или си мързелив имаш право на избор между една от двете възможности:

1.Да търпиш сиренето

или

2. Чемадан.... 

Интервал

Bifidus Essensis, разбира се, че не е наложена 😂 Ние имахме народни допитвания и за ЕС, и за НАТО, и никаква едностранчива медийна пропаганда преди това. И за каква легитимност изобщо говориш, след като Беларус не е в ЕС или в някоя придворна организация?
Бих си позволил и една лека забележка/допълнение към онова с избора, което си е правилно, но непълно:
Ако грешиш, си мързелив или нямаш достатъчно финанси, медийна империя, както и да избегнеш репресивния апарат на управляващата мафия и ЕС, имаш право на избор между една от двете възможности:

Страници

Влез или се регистрирай за да коментираш