Quantcast
Ким Чен Ун уволнява партийни служители заради коронакризата | СЕГА
facebook
twitter

Чужбина

Ким Чен Ун уволнява партийни служители заради коронакризата

2 492
 БГНЕС
Ким Чен Ун

По време на заседание на Политбюро на Централния комитет на Корейската работническа партия лидерът на Северна Корея Ким Чен Ун е обвинил висши служители в създаване на "огромна криза" заради некомпетентност, безотговорност и пасивност при планирането и изпълнението на анти-COVID мерки, съобщават държавните медии, предаде Sky News. По време на срещата той също така е уволнил няколко членове на Политбюро и държавни служители.

Севернокорейският лидер е казал, че "висши служители, отговарящи за важни държавни дела, са пренебрегнали изпълнението на решения на партията за предприемане на организационни, институционални, материални, научни и технологични мерки, както се изисква от държавната кампания за предотвратяване на епидемията от COVID-19". Това е довело до криза в ''сигурността на държавата и безопасността на хората, както и до тежки последици".

Северна Корея не е регистрирала официално нито един случай на COVID-19, въпреки че твърдението, че в страната опасната болест не съществува е поставено под съмнение от международната общност.

Миналата година Ким Чен Ун наложи строги антивирусни мерки, включително затваряне на граници и ограничаване на пътуванията в рамките на страната.

Още

Нов антирекорд - 6816 души се разболяха от ковид за ден

27.10.2021

341
Учители отказват да тестват децата в училище
Двоен печален рекорд: най-много заразени и починали за ден (графики)

26.10.2021

Обновена

7667