Quantcast
Китай улеснява влизането на чужденци в страната | СЕГА
facebook
twitter

Чужбина

Китай улеснява влизането на чужденци в страната

287
 ЕПА/БГНЕС

Китайското правителство публикува проектоправила, целящи да улеснят влизането на някои чужденци в Китай за посещение на туристически обекти по китайската граница, предаде Ройтерс.

Туристическите групи, организирани от туристически агенции в граничните райони на Китай, могат да избират "гъвкаво" местата за влизане и излизане, се казва в изявление на Министерството на културата и туризма, без да се посочват конкретни места и дати.

Китай затвори границите си за чуждестранни туристи след избухването на епидемията от коронавирус през 2020 г. Само чужденци с работни визи имаха право да влизат в страната.

През последните месеци правилата постепенно бяха облекчени - от възобновяването на повече директни полети между Китай и някои държави до разрешаването на чуждестранни студенти с валидни разрешителни за пребиваване да влизат в Китай, предава БГНЕС. Карантината за пристигащите чужденци също беше намалена.

Китайските градове по границата често са засегнати от внесени случаи на COVID-19, свързани с преминаването по суша както на чужденци, така и на китайски граждани.

"Мисля, че трансграничният туризъм ще се възстанови, макар че не мога да предвидя кога", казва Ян Дзинсун, ръководител на Института за международен туризъм към Китайската академия по туризъм. "Това зависи от ситуацията със COVID и ефекта от мерките за контрол на вируса, които министерството на туризма не може да реши."

Ключови думи:

Китай, граници, COVID-19, пандемия

Още

В Китай избухнаха най-големите бунтове след 1989 г.

28.11.2022

Обновена

608
В цял Китай избухват протести срещу политиката на нулев ковид

27.11.2022

1952
Акад. Зарев: Всеки властник у нас смята, че историята започва от него

24.11.2022

633