Quantcast
Макрон ще разговаря с Путин и Зеленски за Украйна | СЕГА
facebook
twitter

Чужбина

Макрон ще разговаря с Путин и Зеленски за Украйна

413
 БГНЕС
Руският президент Владимир Путин по време на видеоразговор с френския президент Еманюел Макрон за Covid-19, Либия, Сирия и отношенията със САЩ при Доналд Тръмп.

Френският президент Еманюел Макрон ще разговаря с руския лидер Владимир Путин и украинския президент Зеленски през следващите дни за кризата в Украйна, съобщиха от канцеларията на Макрон, предава БГНЕС.

Съобщението беше публикувано малко след виртуалната среща на върха между Путин и президента на САЩ Джо Байдън, по време на която Байдън заяви на Путин, че ще има ''силен отговор'' от страна на САЩ, ако руските сили, съсредоточени на границата с Украйна, преминат в атака.

Съединените щати и европейските съюзници работят за укрепване на украинската армия от 2014 г. насам, когато въоръжените сили на страната се разпаднаха пред руския натиск.

Байдън разговаря с лидерите на Великобритания, Франция, Германия и Италия в понеделник, за да координира посланието си пред Русия преди срещата на върха, а от Белия дом заявиха, че той ще говори отново с четирите държави, след като приключи разговора си с Путин.

Още

Грушко: България е върху костите на руски войници и не е заплашена

17.01.2022

2984
Прокурори поискаха гаранция от 35 млн. долара за Порошенко

17.01.2022

2165
НАТО няма да изтегли войските си от България в угода на Русия

17.01.2022

5024