Quantcast
Метровлак в Мексико сити падна от надлез и уби поне 20 души | СЕГА
facebook
twitter

Чужбина

Метровлак в Мексико сити падна от надлез и уби поне 20 души

994
 ЕПА/БГНЕС

Надлез на метролиния №12 в Мексико сити рухна, заедно с преминаващ влак и ужасяващият инцидент доведе до смъртта на поне 20 души, още десетки са ранени.

По последни данни на кмета на мегаполиса - Клаудиа Шейнбаум, цитирана от медийния портал "Milenio", загиналите са 20, а в болница са откарани 49 тежко пострадали. Според нея, сред загиналите има и непълнолетни, а седмина от ранените са в изключително тежко състояние. 

Броят на жертвите обаче вероятно ще нарасне, защото, по данни на очевидци, метровлакът е бил препълнен с хора, прибиращи се от работа. Освен това има и затрупани автомобили, проминаващи във фаталния момент по шосето под моста. Спасителните екипи продължават работа по разчистването на отломките.

Влакът рухна около 22:00 ч. местно време от надлез в югоизточната част на Мексико сити, в района между станциите Оливос и Тесонко. В социалните мрежи се появи и видео от инцидента, заснето от охранителните камери. На него се вижда как мостът се прекършва по средата и цялата метрокомпозиция рухва върху шосето, по което преминават автомобили. 

Метрото на Мексико Сити е един от най-големите метрополитени в Северна Америка. Последният голям инцидент там се случи през януари, когато при пожар в централна станция в историческия център на града един човек загина а 29-има бяха хоспитализирани. Тогава метрото преустанови работа за 3 дни. След това първо бяха пуснати три от линиите, а за въстановяване на работата на още три отидоха още 20 дни.

Още

Билетите за влак ще поскъпнат заради шоковите цени на тока

23.09.2021

685
Обвиненият за смъртта на М. Цветков излиза окончателно от ареста

16.09.2021

1094
Полицай загина при катастрофа на патрулка край ГКПП Капитан Андреево

02.09.2021

Обновена

4214