facebook
twitter

Чужбина

НАКРАТКО

78
ЕПА/БГНЕС
Цивилен италиански полицай снима активи, конфискувани при мащабна акция срещу Ндрангета, осъществена на териториите на Белгия, Германия, Италия и Холандия. 90 души са арестувани при операцията. Според прокурорите Ндрангета е единствената мафиотска организация, която действа на всички континенти.

Словакия изгони руски дипломат

 

заради съмнения, че е шпионин, предадоха информационните агенции. Премиерът на страната Петер Пелегрини заяви, че военното разузнаване имало данни, че дипломатът, чието име не се съобщава, е извършвал шпионаж. Той бил военен аташе в посолството на Руската федерация, а информацията, която е събирал, засягала както Братислава, така и НАТО. Руснакът е обявен за персона нон грата на 22 ноември и е напуснал Словакия в рамките на 48 часа. Словашкото издание "Денник" твърди, че Братислава планирала да изгони руски дипломати още през март заради случая с отровения двоен агент Сергей Скрипал, но се е отказала.

Найджъл Фараж напуска 

Партията за независимост на Обединеното кралство (ЮКИП), на която беше лидер, тъй като според него се увеличавал броят на екстремисти и расисти в редиците й.  "С болка в сърцето и след всичките години, които посветих на партията, напускам ЮКИП", написа той в своя статия във в. "Дейли телеграф". Фарадж критикува нарастващата радикализация на партията, за което обвинява настоящия лидер Джерард Батън. Той е избрал за свой съветник антиислямския крайнодесен активист Томи Робинсън.

 

Все още няма коментари

Още

Кремъл: Два наши самолета във Венецуела доведоха САЩ до истерия

12.12.2018

549 7
Двама души са убити при стрелба в Страсбург

11.12.2018

1058 29
Списание Tайм избра Хашоги за "Личност на годината"

11.12.2018

365 10

Влез или се регистрирай за да коментираш