facebook
twitter

Чужбина

НАКРАТКО

78
ЕПА/БГНЕС
Хиляди кенийци протестираха в столицата Найроби с изкуствени черепи срещу политиците и лидерите в съседен Южен Судан, които обвиняват в систематично разграбване на помощите за страната. В демонстрацията участваха и стотици южносуданци, които живеят в изгнание в Кения.

Делегации на САЩ и Израел са изучили възможностите

на руския зенитно-ракетен комплекс С-300 в Украйна, съобщават руските медии. Украински специалисти разкрили особеностите на работа на руската система. Също така са били организирани учения, по време на които изтребители Ф-16 на НАТО са изпитали един комплекс С-300. Русия безвъзмездно достави комплекс С-300 на Сирия след инцидента със свален руски военен самолет по време на израелски бомбардировки в арабската държава.

 

Гърция е предложила на САЩ

да направят още три постоянни бази в страната, освен тази в град Суда, заяви гръцкият министър на Гърция Панос Каменос, цитиран от агенциите. Той е предложил това по време на разговор с шефа на Пентагона Джеймс Матис в Атина. Каменос е предложил бази да има и в Лариса, Волос и Александруполис. Преди няколко седмици в. "Уолстрийт джърнъл" разкри, че американските въоръжени сили преговарят с Гърция, за да разширят военното си присъствие и някои дейности там, като използват повече военновъздушни и морски бази, на фона на напрежението с Турция.

Все още няма коментари

Още

Очаква се Европарламентът да подкрепи България и Румъния за влизане в Шенген

11.12.2018

83 1
Тръмп се уплашил, че ще го отстранят от президентството

11.12.2018

510 9
Французите останаха доволни от обещанията на Макрон

11.12.2018

262 6

Влез или се регистрирай за да коментираш