facebook
twitter

Чужбина

Порои предизвикаха бедствено положение в Турция

130
в. Хюриет
Стотици къщи са под вода в южната част на Турция заради изсипалите се там поройни дъждове.

Поройни дъждове удавиха районите край турското Източно Черноморие, съобщи електронното издание на в. "Хюриет". Над 165 души са пострадали, нанесени са сериозни материални щети - осем моста рухнаха в засегнатия район, наводнени са много жилищни сгради и са затворени пътища. Придошли реки са залели магистралата между Орду и Самсун, която е единствената в района. До град Орду може да се стигне само по въздуха. Десетки хора са напълно изолирани.

В Скандинавието продължават необичайните жеги - в норвежката област Бускеруп, на запад от Осло, беше счупен 71-годишен рекорд от последователни дни с температури над 25 градуса по Целзий. В продължение на 65 дни живакът не е падал под този показател. Нетипично горещото време разпали десетки горски пожари в цяла Швеция, но те вече са напълно овладени. 

В южния португалски район Алгарве продължава борбата с горските пожари повече от седмица. Премиерът на страната  Антониу Коща предупреди, че може да е необходимо още доста време, за да се потуши огънят в популярния туристически район. Общо 1450 пожарникари участват в гасенето на пожарите, изпратени са 450 коли, както и десет хеликоптери и самолети. Температурите в Португалия стигнаха 46 градуса по Целзий.

Все още няма коментари

Още

Фентанилът задмина хероина като най-смъртоносния наркотик в САЩ

13.12.2018

149 5
Захарова: ЕС явно разчита да се отоплява на дърва, но и тях ще ги внасят от нас

13.12.2018

6474 160
10 компании искат да изпратят хора на Луната

13.12.2018

562 41

Влез или се регистрирай за да коментираш