facebook
twitter

Чужбина

Порои предизвикаха бедствено положение в Турция

126
в. Хюриет
Стотици къщи са под вода в южната част на Турция заради изсипалите се там поройни дъждове.

Поройни дъждове удавиха районите край турското Източно Черноморие, съобщи електронното издание на в. "Хюриет". Над 165 души са пострадали, нанесени са сериозни материални щети - осем моста рухнаха в засегнатия район, наводнени са много жилищни сгради и са затворени пътища. Придошли реки са залели магистралата между Орду и Самсун, която е единствената в района. До град Орду може да се стигне само по въздуха. Десетки хора са напълно изолирани.

В Скандинавието продължават необичайните жеги - в норвежката област Бускеруп, на запад от Осло, беше счупен 71-годишен рекорд от последователни дни с температури над 25 градуса по Целзий. В продължение на 65 дни живакът не е падал под този показател. Нетипично горещото време разпали десетки горски пожари в цяла Швеция, но те вече са напълно овладени. 

В южния португалски район Алгарве продължава борбата с горските пожари повече от седмица. Премиерът на страната  Антониу Коща предупреди, че може да е необходимо още доста време, за да се потуши огънят в популярния туристически район. Общо 1450 пожарникари участват в гасенето на пожарите, изпратени са 450 коли, както и десет хеликоптери и самолети. Температурите в Португалия стигнаха 46 градуса по Целзий.

Все още няма коментари

Още

Бомба уби поне 13 души в училище в Крим

17.10.2018

1580 39
Полша подписа договор за природен газ от САЩ за срок от 20 години

17.10.2018

1005 29
Осветители от операта написали "Локо София" в Хирошима

17.10.2018

1647 22

Влез или се регистрирай за да коментираш