facebook
twitter

Чужбина

Рияд призна за атака с десетки убити деца в Йемен

156
ЕПА/БГНЕС

Водената от Саудитска Арабия коалиция призна, че нейни сили са извършили въздушна атака, при която вчера  загинаха и бяха ранени десетки деца в Йемен, предадоха агенциите. В изявление, разпространено от Саудитската информационна агенция, коалицията нарича удара „легитимно военно действие" в отмъщение за нападение на бунтовници срещу саудитския град Джизан в сряда. В резултат на нападение срещу автобус, превозващ деца в контролирания от бунтовници Северен Йемен, има десетки убити или ранени, съобщи Международният комитет на Червения кръст в "Туитър". Според международните хуманитарни закони цивилните граждани трябва да са защитени по време на конфликт, допълват от организацията.

Телевизия "Ал Масира" на бунтовниците хуси съобщи, че убитите са 39, а ранените 51. Медията обвини водената от Саудитска Арабия коалиция, сражаваща се на страната на правителствените войски срещу шиитските бунтовници, че е ударила автобуса при въздушна атака.

2

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Помпео реагира остро на кацането на руски стратегически бомбардировачи във Венецуела

11.12.2018

180 2
Очаква се Европарламентът да подкрепи България и Румъния за влизане в Шенген

11.12.2018

123 1
Тръмп се уплашил, че ще го отстранят от президентството

11.12.2018

753 11

Коментари

Proculus
снимка на Proculus

Нещо санкцийки, туй-онуй, няма ли да наложи световният демократизатор на саудитската арабия? Щото стореното е меко казано военно престъпление. 

Harpie

Сефте
https://www.reuters.com/article/us-yemen-security-...
Призовали, апелирали, предупредили и едно голямо нищо???

Влез или се регистрирай за да коментираш