Quantcast
Руди Джулиани е поискал Киев да разследва Джо Байдън | СЕГА
facebook
twitter

Чужбина

Руди Джулиани е поискал Киев да разследва Джо Байдън

1 068
 БГНЕС
Руди Джулиани

Рудолф Джулиани, личният адвокат на бившия президент на САЩ Доналд Тръмп, е поискал Киев да започне разследване срещу Джо Байдън по обвинение в корупция, съобщава Си Ен Ен. 

Това става ясно след публикуван запис на разговор между Джулиани и Андрий Ермак, който по това време е помощник на президента на Украйна Владимир Зеленски. От разговора, проведен през 2019 г., става ясно, че според Джулиани ''по време на изборите през 2016 г. в САЩ има известна дейност, в която са замесени украински служители''. Джулиани разкрива, че представители на американското посолство в Киев и други американски служители са искали предостваяне на информация, която компрометира Тръмп и Пол Манафорт - последният шеф на републиканския предизборен щаб преди президентските избори през 2016 г.

В 40-минутния запис се чува,че бившият адвокат на Тръмп иска да бъде започнато разследване в Украйна срещу насточщия президент на САЩ Джо Байдън. Джулиани е подчертал в разговора, че Зеленски трябва да назначи "честен прокурор", който да провежда подходящи разследвания. ''Някой в Украйна трябва да се заеме с това сериозно'', казва бившият адвокат на Тръмп. Той заяви, че е готов да разговаря с американския лидер, за да "премахне недоразумението" между Киев и Вашингтон. Джулиани уверява, че това ще помогне за подобряване на отношенията между Украйна и САЩ.

БГНЕС припомня, че Джулиани излиза на преден план след избухналия скандал във Вашингтон през септември 2019 г. заради твърдения, че Тръмп упражнява натиск върху Зеленски по време на телефонно обаждане, за да накара Киев да помогне на ръководителя на администрацията на Вашингтон да бъде преизбран за втори мандат през 2020 г. Имаше спекулации, че американският лидер, със съдействието на Джулиани, е поискал от украинския си колега да започне разследване на действията на сина на Байдън в замяна на предоставяне на финансова и военна помощ на Киев.

 

Още

Париж: Франция е в тежка криза със САЩ

19.09.2021

3556
US експерти препоръчаха трета доза ваксина само за хората над 65 г.

18.09.2021

876
Франция отзова посланика си в САЩ след скандал за $ 56 млрд.

18.09.2021

15253