facebook
twitter

Чужбина

Румъния и Русия се скараха заради пост във Фейсбук

580
 www.kp.md
Руският посланик в Букурещ Валерий Кузмин силно се разгневи на принцеса Маргарета заради нейно изказване пред дипломати.

Руският посланик в Румъния Валерий Кузмин е привикан за обяснение в МВнР в Букурещ относно пост в страницата на посолството във Фейсбук по адрес на румънската принцеса Маргарета, съобщи тв каналът  "Диджи24". Публикацията е от 22 ноември и в нея "госпожа Маргарета" e обвинена, че разпространява неверни информации. В текста на руското посолство се отбелязва, че Русия категорично е била представена като единствения виновник за всички нещастия и проблеми и че всички тези твърдения се базират на "фалшивите новини, които натовската пропаганда ежедневно инфилтрира в съзнанието на хората".

На прием в чест на дипломатическия корпус, състоял се в кралския дворец в Букурещ на 21 ноември, дъщерята на крал Михай говори пред около 80 чуждестранни дипломати за руската агресия в Източна Европа в миналото и сега. "Преди няколко месеца Румъния си подаде ръце с Полша и балтийските страни на 80-ата годишнина от подписването на Пакта "Рибентроп - Молотов" - един омразен договор, подписан от кървавите диктатури на ХХ век. Също така подкрепяме от все сърце настоящите усилия на НАТО да стимулира отбраната на нашите балтийски съюзници; тяхната сигурност остава и наша сигурност. Приветствам и приноса на нашите съюзници за отбраната на Румъния. Но се питам само дали правим достатъчно, като се имат предвид проблемите, с които се сблъскваме в Украйна и около Черно море. Позволете ми да ви напомня: всички атаки на Русия срещу нашата сигурност - от атаката срещу Грузия през 2008 г. до атаката срещу Украйна през 2014 г. и руската военна намеса в Близкия изток през 2015 г. - се случиха в нашата част на света, около това, което обикновено наричаме "южния фланг" на НАТО", каза тя.

Все още няма коментари

Още

МВнР: Не пътувайте в Северна Италия заради коронавируса!

24.02.2020

Обновена

3539 17
"Свободна Европа" се завръща и в Унгария

19.02.2020

892 6
Украйна и Румъния се договарят за военен отпор на Русия в Черно море

15.02.2020

5373 68

Влез или се регистрирай за да коментираш