Quantcast
Самолет на American Airlines се върна заради пътник без маска | СЕГА
facebook
twitter

Чужбина

Самолет на American Airlines се върна заради пътник без маска

3 242
 Pixabay

Самолет на American Airlines, изпълняващ полет за Лондон от Маями, трябваше да се върне по средата на пътя заради пасажерка, отказала да носи маска, съобщи авиокомпанията, цитирана от Би Би Си.

Полет AAL38 на American Airlines със 129 пътници на борда се върна в Маями по-малко от един час след като излита, за да бъде посрещнат от местната полиция, се казва в съобщението на компанията. Органите на реда са задържали 40-годишна жена. Тя е включена в списъка на хората, на които им е забранено да летят с American Airlines, докато тече разследването. Все още не е ясно дали жената ще получи присъда.

Според данните на Федералната авиационна администрация, до 18 януари тази година вече са регистрирани 151 съобщения за нарушения от пътници. От тях 92 са свързани с отказ да се носи предпазна маска. Сайтът на агенцията показва, че от началото на годината са образувани 32 разследвания и 4 дела. През януари миналата година авиационната администрация обяви политика на "нулева толерантност" към нарушенията на пътниците, която пропуска предупреждения и отива директно към наказания, които могат да включват тежки глоби и дори затвор.
 

Още

Япония отваря за чуждестранни туристи

17.05.2022

61
Северна Корея впрегна армията в борбата с Covid-19

16.05.2022

764
Шанхай отменя строгия локдаун заради спад в икономиката

16.05.2022

357