facebook
twitter

Чужбина

Тръмп обеща бързо намаляване на американските военни в Афганистан

761
 ЕПА/БГНЕС

Американският президент Доналд Тръмп заяви, че САЩ в скоро време ще намалят броя на американските военни в Афганистан.

"В много кратък период от време ще съкратим (числеността на контингента) до 8000, след това ще го съкратим до 4000. В момента водим преговори", каза Тръмп в интервю за портала Axios от поредицата “Axios on HBO”, водено от журналиста Джонатан Суон. 

Президентът обаче не уточни кога точно ще бъде съкратен контингентът и на повторен въпрос отвърна само: "Много скоро".

На още един подобен въпрос на Суон - каква ще е числеността на американските военни в Афганистан по време на изборите в САЩ, които ще са на 3 ноември, Тръмп отговор, че "вероятно ще е 4 до 5 хиляди".

В края на февруари, на церемония в Катар САЩ и радикалното афганистанско движение "Талибан" подписаха първия за повече от 18 години война мирен договор, който предвижда извеждане на чуждестранните войски от Афганистан в рамките на 14 месеца, а също така и начало на междуафгански диалог след приключване на размяната на пленници.

По-рано държавният секретар Майк Помпео заяви, че САЩ планират напълно да изведат войските си от Афганистан към май 2021 г.

Ключови думи:

Доналд Тръмп, Афганистан
10

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Първият дебат Тръмп-Байдън идва при сериозна преднина на демократа

29.09.2020

1992 25
"Ню Йорк Таймс": Доналд Тръмп почти не е плащал данъци

28.09.2020

798 11
Тръмп нападна Китай, а Путин поиска забрана на оръжията в Космоса

22.09.2020

Обновена

2902 36

Коментари

редник

бързо намаляване на американските военни в Афганистан

 

Ами нашите - ще намаляват или ще се увеличават?...

Сгугню
снимка на Сгугню

Тръмп обще на предходните избори изтегляне на американските войски от войните в Близкия и Среден Изток и неотклонно се опитва да изпълни обещанието си.

Съпротивата от страна на т.нар. deep state, свързан и с лобито на оръжейните компании, е силна, което е и причина до момента той да не е могъл да изпълни намерението си.

wreckage
снимка на wreckage

тва не е deep state, ами си е баш целият естаблишмънт(двете къщи и правителството) и мрежата од лобитата на конкуриращи се военни контрактори и производители на оръжие. Теа среди не са еднородни.

 

Фактът, че Ерик Принс е съветник на оранжевия, а сестрата на Ерик, Бетси де Вос, е ф правителството му, е одлична илюстрация на положението. Принс работи с руснаците(фключително с Вагнер) и експандира ф Африка, така че бизнесинтересите му диктуват да не ги възпалява ф Афганистан. Од друга страна конкуренцията, свързана по-дебело с Афганистан иска обратното. Следват боричкания.

майор Цепеняков

Това обещание е вече пълнолетно. Роди се в 2001 г.

paragraph39

Добре би било, ако световната Наркомафия се съгласи и им разреши, НЕ само САЩ, но и всички държави от НАТО и "пуделите" да съкратят броя на войниците си и военната техника- със същия процент, с който и когато САЩ съкратят "американските" войници и военна техника в Афганистан- до пълното изтегляне на всички чужди войници и военна техника там!

За консултант могат да потърсят съветския генерал Громов!

20 ГОДИНИ СТИГАТ!!! 

Бонжуар

Много двусмислено заглавие... 

Желязко Желев

          Количеството на някои растения е обратно пропорционално на американските войски.Като гледам камънака на снимката и сравня с гледката от прозореца??Извода ли?От България американските войски ще ги прогонят ...............................братята ромите.Щото са предприемчиви,безкруполни и лесно се табалинизират.Дали ще има българи да видят?Вероятно да-в САЩ,Канада но ......няма знаят ,че са българи,а и да знаят ще си траят

wreckage
снимка на wreckage

Щото са предприемчиви,безкруполни и лесно се табалинизират.

немат нито един крупол, което ги праи податливи на табалинизиране.

Се ено чета Роджър Залазни.

Желязко Желев

       Роджер  ЖЕЛЕЗНИ. Точно така е.Вие да не искате научни доказателства?Нямам!Имам фантазия,такива сме близнаците.И управляваме държави.С печален край за държавите.Справка  Симеон,Борисов,Тръмп,Г.Димитров и Радев/последния е някво недоразумение изтърсак седмаче/

Само Кенеди оставя държавата по-добре отколкото я заварва.Но само господ знае ако имаше цял мандат какво би сътворил

paragraph39

The Wall Street Journal: Експертите са разтревожени от рязкото увеличаванеи на убийствата в градовете на САЩ

04.08.2020

http://www.focus-news.net/news/2020/08/04/2795403/the-wall-street-journal-ekspertite-sa-raztrevozheni-ot-ryazkoto-uvelichenie-na-ubiystvata-v-gradovete-na-sasht.html

 

Влез или се регистрирай за да коментираш