Quantcast
Тръмп се връща на сцената | СЕГА
facebook
twitter

Чужбина

Тръмп се връща на сцената

След седмица той ще говори на конференцията CPAC
15 602
 ЕПА/БГНЕС

Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп ще говори на годишната конференция на консервативните политици и активисти (CPAC) в края на февруари, съобщи The ​​Hill. Това ще е първото публично събитие, в което той ще вземе участие след като напусна Белия дом.

Конференцията ще се проведе в неделя, 28 февруари, в Орландо, Флорида.

Говорител на Американския консервативен съюз потвърди, че Тръмп планира да изнесе реч, той възнамерява да говори за бъдещето на Републиканската партия и консервативното движение. В края на мандата му имаше спекулации, че Тръмп ще направи нова "партия на патриотите". 

CPAC обикновено се провежда в Мериленд, но тази година заради пандемията беше решено да се премести в Орландо в Hyatt Regency, по-близо до резиденцията на Тръмп в Палм Бийч.

Новината за речта на Тръмп идва на фона на вътрешнопартийно противопоставяне в Републиканската партия. Докато депутатите на РП в Конгреса бяха разделени по отношение на неговия импийчмънт заради ролята му около събитията на 6 януари, но сред членовете на партията Тръмп е все така популярен. През миналата седмица Тръмп остро критикува лидера на сенатското малцинство Мич Макконъл. 

Ключови думи:

Тръмп, конференция

Още

Тръмп изпадна от топ 400 на богатите за пръв път от четвърт век

14.10.2021

1141
Тръмп иска съд да нареди връщане на акаунта му в Туитър

02.10.2021

556
Привърженици на Тръмп се събират пред Капитолия

18.09.2021

3610