facebook
twitter

Чужбина

Учени допускат, че щурци може да са поболели дипломати на САЩ в Куба

361
lincoln.ac.uk
Фернандо Монтеалегре-Сапата

Звуковата атака, причинила дискомфорт и заболявания у служители на посолството на САЩ в Куба, може да е причинена от щурци, допускат учени. Александър Стъбс от Калифорнийския университет, Бъркли и Фернандо Монтеалегре-Сапата от Линкълнския университет, Великобритания, са установили сходство между звуците, раздразнили дипломатите, и песента на вид късоопашати щурци, съобщи Евронюз, като се позовава на публикация в специализирано научно издание.  

В края на 2016 г.  служители в американското посолство в Куба и членове на техните семейства се оплакваха от световъртеж, главоболия, загуба на слуха, след като са чували странни шумове в своите домове и в сградата на посолството. Канадски дипломати също съобщиха за подобни оплаквания. Част от дипломатическия персонал дори напусна мисията в Хавана заради здравословните проблеми. Американските власти започнаха разследване и допуснаха употреба от кубинска страна на акустично оръжие. Учен лансира и версия за микровълново оръжие. Кубинските власти отрекоха нарочни действия срещу дипломатите и обещаха да съдействат на разследването. Причината за оплакванията обаче и до днес не е категорично установена.

4

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Тома Томов: Американците искат да изгонят руснаците от Балканите окончателно

20.01.2019

2126 62
Русия ще прави версия на „Союз“ за полети до Луната

20.01.2019

867 69
В Гърция ще протестират срещу Преспанското споразумение

20.01.2019

287 3

Коментари

ИзъЛѷхнїдъ
снимка на ИзъЛѷхнїдъ

Майтап бе, Уили...

вила

Толкоз са пощурели наште чорбаджии,че и без изследвания е ясно,че са клъцнати от щурци-налазват ги милиони арапи и те налагат санкции на Русия.

anonimen

E sega s 6turcite 6te si izbar6eme zadnite 4asti.A z6to drugite posolstva nemat problemi?Sigurno sa gluhi kato mene?Ili se izpolzva nekakva tehnologia ili tova e peniz da se prekasnat diplomati4eskite otno6enia.

антон74
снимка на антон74

световъртеж, главоболия, загуба на слуха, след като са чували странни шумове

 

да не са гледали крикет вместо бейзбол

 

пс пак ме баннаха от гугъла. е стига де.

      ше мина на яндекса накрая

ппс кой пак са базика със сървъра. и тия са ме баннали.

         пууу, човек да се не обади. егатиму и демокрацията.

Влез или се регистрирай за да коментираш