facebook
twitter

Чужбина

Ветеран уби 12 души в бар в Калифорния

208
ЕПА/БГНЕС
Полицаи са обградили бара в американското градче Таузанд Оукс, Калифорния, където бивш военнослужещ уби 12 души.

12 души бяха убити при стрелба в бар в американското градче Таузанд Оукс, щата Калифорния, предаде Би Би Си. Ранените са 21, като повечето от тях са настанени в болници. Стрелецът е 28-годишен ветеран от военноморските сили на САЩ. Иън Дейвид Лонг открил стрелбата, докато в заведението се намирали най-малко 200 души. В бара имало колежанско кънтри парти. След като чули първите изстрели, присъстващите младежи се разбягали през прозорците на бара, а други се скрили в тоалетните. 

Повечето от жертвите са млади хора, както и помощник-шериф, който изпълнявал служебните си задължения. В бара е открит и трупът на стрелеца, който по първоначална информация се е самоубил. Засега не са ясни и мотивите за стрелбата. Бившият военнослужещ е стрелял с пистолет "Глок". Лонг бил познат на полицията, но основно за провинения на пътя. "Той беше жертва на нападение в бар през 2015 г. През април т.г. полицаи пристигнали в дома му по сигнал за нарушаване на обществения ред, но след като разговаряли с него, мъжът се успокоил", обясни на пресконференция местният шериф  Джеф Дийн. 

Очевидец разказва пред в. "Лос Анджелис таймс", че нападателят е влязъл в бара около половин час преди полунощ местно време в четвъртък и е произвел поне 30 изстрела. Други очевидци твърдят, че стрелецът е хвърлил димна граната.

Последната масова стрелба в САЩ беше в края на октомври, когато бяха убити 11 души по време на служба в синагога в Питсбърг. 

Все още няма коментари

Още

Тръмп номинира дизайнерка на чанти за посланик на САЩ в Южна Африка

15.11.2018

195 7
САЩ са похарчили 6 трилиона долара за войни по света след 11 септември 2001 г.

15.11.2018

379 15
Евродепутатите увеличиха обезщетенията за пътници при закъснение на влакове

15.11.2018

178 5

Влез или се регистрирай за да коментираш