Quantcast
Защитата на Доналд Тръмп излага аргументите си пред Сената | СЕГА
facebook
twitter

Чужбина

Защитата на Доналд Тръмп излага аргументите си пред Сената

871
 БГНЕС
Адвокатът на Доналд Тръмп Дейвид Шон

Днес адвокатите на Доналд Тръмп ще изложат тезата си защо бившият президент на САЩ не е виновен за подстрекателство към смъртоносните бунтове в Капитолия. В събота Сенатът ще проведе окончателното гласуване за импийчмънт на Тръмп, предаде ''Ройтерс''.

Адвокатът на Тръмп Дейвид Шон заяви, че на правния екип ще са му необходими от ''три до четири часа'', за да изложи защитата си, а не 16, както направиха демократите. Според юристите реториката на бившия президент е защитена от Първата поправка за свободата на словото и действията на поддръжниците на Тръмп не трябва да се свързват с думите му.

За разлика от демократите, които се надяваха да привлекат републиканските сенатори на своя страна с невиждани досега кадри, изобразяващи насилието по време на щурма на Капитолия, адвокатите на Тръмп очакват, че вече са си осигурили необходимите гласове за оправдателна присъда, тъй като повечето републикански сенатори казват, че видеата не са достатъчни за импийчмънт.

Очаква се днес водещата роля в защитата на Доналд Тръмп да бъде поета от Дейвид Шон, тъй като бившият президент, който гледа процеса по телевизията от резиденцията си в Калифорния, не остана доволен от 48-минутната реч на адвокат Брус Кастор.

Екипът също планира да покаже видео, в което лидерите на демократите използват реторика, подобна на тази на Тръмп, предаде източник, близък до правния екип на бившия президент, цитиран от Си Ен Ен. Кадрите включват лидера на мнозинството в Сената Чък Шумер, който заяви пред Върховния съд на САЩ миналата година: ''Искам да ви кажа, Горсъч, Кавано, освободихте вихъра и сега ще платите цената. Няма да разберете какво ви е ударило, ако продължавате с тези ужасни решения'', визирайки съдиите от Върховния съд Нийл Горсъч и Брет Кавано.

Коментарите на Шумер не доведоха до насилие, но екипът на Тръмп планира да ги използва като пример, че бившият президент на САЩ не е накарал разгневената тълпа да се отправи към Капитолия.

Ключови думи:

Доналд Тръмп, импийчмънт

Още

САЩ започна изслушванията във връзка с щурма на Капитолия

28.07.2021

347
Адвокатът на Тръмп Руди Джулиани остана без лиценз

08.07.2021

685
Доналд Тръмп: Хитлер е направил и добри неща

07.07.2021

1980