facebook
twitter

Медии

Италия въвежда пълна забрана на рекламата на хазарт

166
Снимка: Архив

Италия въвежда пълна забрана на рекламата на хазарт от 1 януари 2019 г. като част от програмата на новото правителство, наречена "Указ за достойнство". Според британския вестник "Дейли мейл" това е първата държава в Европа, която ограничава напълно хазартните реклами в резултат от огромното разрастване на индустрията в световен мащаб.

Мотивите на вицепремиера Луиджи ди Майо, който е лидер на управляващата партия "Пет звезди", са, че хазартът и участието в залагания унищожават семейства. На хазартните компании се забранява да бъдат и спонсори на футболни и други спортни отбори.

От началото на следващата година телевизиите, радиата и в интернет няма да се излъчват и показват никакви реклами на игри на щастието, томболи с търкания на билетчета, сайтове за залагания и т.н. Изключение се прави само за държавната лотария. Вече сключените търговски договори ще останат в сила, но за не повече от една година. 

Решението на италианските власти контрастира силно с решението на българските, които през юни отложиха за неопределено време разглеждането на закон по същия въпрос на "Обединени патриоти". С гласовете на ГЕРБ, БСП и ДПС обаче парламентът взе решение да не го разглежда, преди документът да премине през одобрението на Европейската комисия. 
 

Все още няма коментари

Още

СЕМ регистрира телевизията на БСП

09.10.2018

635 18
Политическите фалшиви новини остават недосегаеми
Осветяването на медиите от Пеевски върви на тъмно и без свидетели

Влез или се регистрирай за да коментираш