Quantcast
САЩ дават 200 000 долара за проекти на независими медии | СЕГА
facebook
twitter

Медии

САЩ дават 200 000 долара за проекти на независими медии

490
 Pixabay

Американското правителство ще подкрепи с 200 000 долара независимите медии и гражданското общество в България, съобщиха от посолството на САЩ в София.

Проекти ще се набират до 20 юли. „Приветстваме предложения, които ще засилят капацитета на медийните участници и организациите на гражданското общество за противодействие на негативния ефект на COVID-19 върху обществото, свободните медии и върховенството на закона“, казват от посолството.

 

Финансовата помощ за едно предложение може да е в границите от 5000 до 25 000 долара. Темите за подкрепа са в широк диапазон.  Ще се финансират проекти за борба с фалшивите новини и за разкриване на случаи на дезинформация, за подобряване на достъпа до достоверна информация чрез мониторинг на държавните институции, за организиране на обучения на журналисти и др.  Неправителствените организации могат да кандидатстват и с идеи за подкрепа на уязвими групи, които са особено силно засегнати от корона кризата, вкл. бездомни и възрастни хора, жертви на насилие, обитатели на социални домове, на отдалечени села, ромски махали и др. Помощта може да е под формата на правни съвети, консултации за защита на правата на работници и на пациенти, консултации с психолози, подкрепа за създаване на общности  и др.

Проектите трябва да бъдат инициирани от организации на гражданското общество, законно регистрирани в България, и да бъдат географски ограничени до територията на България. Могат да участват и партньори от други държави - от нови страни - членки на ЕС, или Черноморския регион.

 

Средствата ще бъдат отпуснати чрез Американската агенция за международно развитие. Условията за кандидатстване са обявени тук. 

"Тази помощ ще допринесе за укрепване на гражданското участие и прозрачността, особено по време на пандемията COVID-19", изтъкват от посолството на САЩ в София.


 

9

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

В добрата стара социална идея има място за бизнес

21.12.2020

ТАНЯ ПЕТРОВА

1115 6
САЩ: Ще финансираме проекти в България през инициативата Три морета

12.12.2020

3506 28
Кабинетът отпусна 22,3 млн. лв. за проекти на БУЛ БИО

09.12.2020

Обновена

668 6

Коментари

SvSophia
снимка на SvSophia

противодействие на негативния ефект на COVID-19 върху обществото, свободните медии и върховенството на закона“, казват от посолството.

 

А? Правилно ли разбрах?

САЩ ще дадат едно рамо под формата на стотина хиляди долара на националноотговорни медии и участници в гражданското общество, който благороден акт ще противодейства на негативния ефект от ковида върху българското общество,  свободата на медиите и върховенството на закона по модела, който в момента вилнее у тях?!?!

 

 

Много ще сме признателни, ако ни се съобщят тез достойни, националноотговорни медии и граждански общественици, когато си получат рамото.

За да сме информирани, сиреч въоръжени. Да имаме едно наум, де.

Интервал

Хем независими, хем да пишат едни определени неща 😃 Шизофрения някаква, но съм сигурен, че ще усвоим кинтите.

Billy-Joe Winchester

Дончо може да даде пари за плюене по Китай, СЗО и Русия. А може и да не даде..

Billy-Joe Winchester

Американското правителство ще подкрепи....

"Американското правителство" = Дончо.

скайспирит (непроверено)

Малко глътка въздух за "Америка за...." , "Институт по ......"  и пр, умнокрасива интелигенция, които и през 2020 г. ще ни учат как да живеем, и да ни пазят от комунистите, нищо, че от 30 г. имаме "демокрация" от американски тип.  Забравих - и борбата срещу агресивна Русия и Путин. 

Boris65

Ясно ) Започва битката кой е най - демократичен , честен , независим евро атлантик )

Калпазанче

Ако препоръките за получаване на доларите са от Кремтодорова , значи мазно ще се гепи...за храчки срещу Мечока!

Бронщайн
снимка на Бронщайн

Свободна Европа атакува първа Цецоолу, на последният брифинг посегна и на Бокооглу. Въпреки упадъка на класическите медии е факт че част от ДД продължава да смята свободата на словото за основополагащ принцип .

Тъжната равносметка на перманентният преход е че след трийсет години САЩ реставрира Свободна Европа-секция България, оценявайки бутафорният напредък в либерализацията на обществото.

Бронщайн
снимка на Бронщайн

Всяка империя е склонна към месианство. Не търсете във всяко действие директно икономизиране. Само ЗИП се елементаризира толкова феерично.

Влез или се регистрирай за да коментираш