Quantcast
Звездата на CNN Крис Куомо бе уволнен заради неетично поведение | СЕГА
facebook
twitter

Медии

Звездата на CNN Крис Куомо бе уволнен заради неетично поведение

2 133
 БГНЕС
Крис Куомо

Звездата на CNN Крис Куомо е отстранен от работа за неопределено време заради помощта, която е оказал на брат си - бивш губернатор на Ню Йорк, обвинен в сексуални посегателства, предава БГНЕС.

Решението бе взето, след като главният прокурор на Ню Йорк публикува нови документи, които показват мащабите на работата на журналиста за по-големия му брат Андрю Куомо. От медията заявиха, че документите показват "по-голямо ниво на участие в делото на брат му, отколкото знаехме досега". Андрю Куомо подаде оставка през август, след като прокурори заявиха, че е тормозил сексуално свои служители.

Задкулисните усилия на Крис Куомо да помогне на брат си бяха определени като нарушение на журналистическата етика в медийната индустрия. Хилядите страници, публикувани от главния прокурор Летиция Джеймс, показват, че по-младият Куомо непрекъснато е оказвал натиск върху персонала на губернатора с цел да защити брат си. Миналата година CNN за кратко премахна действието на правилото, забраняващо на Куомо да отразява действията на брат си, когато Ню Йорк се превърна в световен епицентър на пандемията от коронавирус. Водещият започна да интервюира брат си в ефир и да хвали работата му като губернатор.

Преди това телевизионната мрежа защитаваше работата на Крис Куомо, който се присъедини към канала през 2013 г. Сега обаче медията заяви: "Документите, с които не бяхме запознати преди публичното им оповестяване, повдигат сериозни въпроси. Когато Крис ни призна, че е давал съвети на персонала на брат си в негова полза, той е нарушил нашите етични правила и ние признаваме това публично''.

Андрю Куомо загуби поста си на губернатор заради обвинения в тормоз от страна на 11 жени, които са работили с него през годините. Той настоя, че е невинен, и че атаките срещу него са политически мотивирани.

Още

Губернаторът на щата Ню Йорк подаде оставка заради сексскандал

10.08.2021

2424
В САЩ вече уволняват неваксинирани

06.08.2021

3001
Трета жена обвини Андрю Куомо в сексуален тормоз

02.03.2021

1826