facebook
twitter

Кинопремиера

Пловдив кани на безплатно лятно кино

189
В програмата са и няколко български филм – като основания на действителни събития "Доза щастие".

"Лятно кино в парка" за трета поредна година ще обиколи парковете в Пловдив, предлагайки така актуалната в епидемичната ситуация култура на открито (при това без пари). Прожекциите ще бъдат от 1 до 19 юли, а откриването ще бъде с българския "Завръщане", чието действие се развива в Пловдив, а във филма за последен път виждаме на екран и покойната легенда Стефан Данаилов. В програмата са още две родни заглавия - качествената полицейска драма на Стефан Командарев и "Доза щастие" - биографична история за наркоманката Весела Тотева. 

Афишът на "Лятно кино в парка" включва и европейски продукции като "Тази, която не съм" с Жулиет Бинош", "Такси 5", италианския "Любовна терапия" (не се препоръчва под 16 г.), "Ченгето от Белвил", както и аржентинския "Тайните на Киетуд". Лиъм Нийсън в "Без последна спирка" и "Невъзможно бягство 2: Хадес" със Силвестър Сталоун допълват програмата с екшън предложения. 

Прожекции на открито ще има в Цар-Симеоновата градина, Небет тепе, Младежкия хълм, парка край Гребната база, парка до Покрития мост на р. Марица, парк „Розариум", парк „Лаута" и Ротари парк – Тракия. Екранът е с размери на двуетажна сграда, а всички прожекции започват от 21 ч. Преди всеки филм ще се въртят подбрани късометражни ленти от „Кинематограф". Входът е напълно безплатен, но столове няма да са осигурени - носете си нещо за сядане.

Все още няма коментари

Още

Пловдивските съветници си гласуваха над 2000 лв. заплата

09.07.2020

711
Абитуриенти и служители на дискотека в Пловдив са с коронавирус

07.07.2020

1787 7
Соня Йончева ще лансира млад български талант

29.06.2020

974

Влез или се регистрирай за да коментираш