facebook
twitter

Наблюдател

5 неудобни въпроса за мутрите и политиците

19 274
 Снимка: Архив
Бойко Борисов във времето, когато главен секретар на МВР и обикаляше от едно показно убийство към друго

Всеки, който си е мислил, че мутрите са вече само част от фолклора и екзотиката на прехода, дълбоко греши. Те продължават да имат огромно влияние в българския политически живот, макар и вече да не ходят въоръжени с автомати и бухалки и да не се стрелят по улиците. Те отдавна действат зад кулисите, чрез свои подставени лица във властта, и никак не обичат да бъдат осветявани.

Тези изводи могат да бъдат направени от последния скандал, в който бяха намесени лица от бившата силова групировка СИК, премиерът Бойко Борисов и най-активният опозиционен лидер в момента - председателят на "Да, България" Христо Иванов. За хората, които помнят недалечното минало, е абсурдно да се приписват връзки на Христо Иванов с хора с прякори, и то въз основа на една подхвърлена реплика на площада, а да се пренебрегнат дългогодишните тесни, документално доказани, бизнес и приятелски отношения на Бойко Борисов с тях. Но трябва ли да се изненадваме при толкова абсурди в българската политика?

Как избухна скандалът?

В неделя вечерта, по време на традиционното живо включване на Христо Иванов от протестите на Орлов мост, към него се приближи бившият депутат от НДСВ и настоящ бизнесмен Димитър Ламбовски с настояване двамата да си направят снимка, "за да не се забравят, когато Иванов стане премиер". Ламбовски на два пъти се опитва да ангажира Иванов в разговор, споменавайки "тоя", който се обадил на Маджо, за да се оплаче. Не става ясно кой е тоя и защо Христо Иванов трябва да знае за случката, защото лидерът на "Да, България" рязко прекъсва събеседника си. Но това даде повод на ГЕРБ и всички подкрепящи правителството да се нахвърлят върху Иванов с обвинения за връзки с престъпния свят. Което постави много неудобни въпроси.

 

1. Коя е СИК и защо е лошо да си свързан с нея?

 

През 90-те години ВИС-2 и СИК бяха най-мощните силови групировки, които постепенно започнаха да легализират бизнеса си, като се включиха най-напред на охранителния и застрахователния пазари, а после разшириха дейността си в туризма, строителството, енергетиката и други сфери на икономиката. Подобна трансформация обаче не може да стане без партиен и управленски чадър. Затова съвсем логично групировките се насочиха и към политиката, като започнаха да финансират партии и отделни кандидати за висши постове. 

Основните фигури в СИК са Милчо Бонев - Бай Миле, братята Маргини - Красимир и Николай Маринови, Румен Николов- Пашата, Стоил Славов, Дмитрий Минев-Руснака, Младен Михалев-Маджо и Венцислав Стефанов. Групировката се сдобива с банка, застрахователно дружество, навлиза в петролния и туристическия бизнес, купува си футболен отбор. Повечето й членове са бивши полицаи или спортисти. След шумна акция на данъчните става ясно, че един от членовете на СИК е най-големият данъкоплатец в България за 2002 г. - Дмитрий Минев-Димата Руснака с 460 000 лв. платени данъци, следван от Красимир Маринов-Маргина с 220 000 лв., Младен Михалев-Маджо и Румен Николов-Пашата с по над 100 000 лв. 

През 2003 г. обаче започват скандали и няколко от основните фигури в групировката са показно убити. Стоил Славов е взривен в асансьора на офиса си, Бай Миле е застрелян в ресторант-градина "Славия", а Руснака е убит от снайперист посред бял ден пред известно заведение на бул. "Витоша". Синът на Венци Стефанов е отвлечен. Красимир Маринов и брат му са съдени за подготовка на три убийства, включително на ген. Любен Гоцев, както и на Иван Тодоров-Доктора и на шеф от ТИМ. По-късно те са оправдани. Младен Михалев пък се дистанцира и заминава да живее в Швейцария. Оттогава бизнесът на групировката изсветлява, процъфтява и се ръководи от подставени лица.

 

2. Кой е човекът, инспирирал скандала

 

Пред БТВ Татяна Дончева нарече Димитър Ламбовски агент-провокатор, чиято цел е да се дискредитират лицата от протестите. И припомни части от биографията му. Тя го познава като депутат от НДСВ в началото на новото хилядолетие и го определи като "странна персона с огромни интереси в енергетиката, които не се вписваха в образованието и квалификацията му".

Димитър Ламбовски не крие връзките си със СИК. Той е бивш шеф в Първа източна международна банка, известна като банката на СИК. Пред Би Ти Ви той потвърди, че познава добре Младен Михалев-Маджо. "Сикаджия никога не съм бил, бил съм 5 години в управителния съвет на Първа източна международна банка, бил съм председател на съвета на директорите на "Славия"... Познавам г-н Михалев и съжалявам, че името му се намесва в този случай - за последен път съм го виждал преди повече от година, познаваме се от средата на 90-те," обясни той.

Татяна Дончева обаче привлича вниманието към някои по-особени изяви на Ламбовски през последните години - как внезапно започва да се явява като "странен свидетел по странни дела". Тя даде пример с участието му в делата срещу съдията Румяна Ченалова и по разследването "Осемте джуджета". Според Дончева в случая с Ченалова свидетелствата му служат на обвинението да доказва тезите си.

Става дума за делото, при което Румяна Ченалова е обвинена, че е извършила длъжностни нарушения и документно престъпление, за да облагодетелства "Обединени енергийни търговци" (ОЕТ) - дружеството, чийто консултант бе бившият шеф на ДАНС Петко Сертов. Димитър Ламбовски, който също се занимава с търговия с ток, е защитен свидетел, който свидетелства за договорка между Ченалова и шефа на ОЕТ и така подкрепя тезата на прокуратурата. Обвинителният акт по това дело бе връщан от съда на държавното обвинение 4 пъти заради процесуални проблеми и нарушения. 

През 2015 г. Ламбовски се оплака, че някой му е сложил граната на колата му и твърдеше, че това било за сплашване от хора, които имали интереси в търговията с ток и се занимавали със злоупотреби в енергетиката. Той не влиза в конкретика, но обяснява за някаква схема с Гърция, Турция и българска фирма, за която бил подал сигнал в посолството на САЩ.

Особена по думите на Татяна Дончева е и ситуацията в разследването по "Осемте джуджета", където Ламбовски твърди, че тогавашният шеф на специализираната прокуратура Димитър Франтишек му дал пари, иззети като веществени доказателства от обвиняеми лица. "Има ред за съхраняване на пари, за първи път чувам обвинението да дава пари на някой, хванат от пътя", коментира лидерът на "Движение 21", която от години работи като адвокат.

Според нея нищо от случката на Орлов мост не уличава Христо Иванов, но показва, че групировката, която брани Бойко Борисов, може да използва и такива хора за дискредитиране на част от разпознаваемите фигури на протеста. Факт е, че на записа се вижда упорството, с което Ламбовски се опитва да натрапи темата на Христо Иванов. Той на два пъти повдига въпроса за Маджо и два пъти се снима с Христо Иванов, защото "първата снимка не станала".

Самият Ламбовски обяснява пред Би Ти Ви, че се е свързал с Иванов преди две седмици. „Аз съм говорил преди две седмици с Христо Иванов, за да се хвърли светлина по случай, по който в момента тече разследване в три юрисдикции - става въпрос за лице, което е много висшепоставено, висш политик, който доскоро е бил на много високо ниво в държавната администрация. Исках да получа от него съвет как да подходиме и да дадем публичност, ако към мен... някакви крачки да ме спрат да дам съответната информация", каза той. Ламбовски не желае да разкрие кой се е свързал с Младен Михалев. „Може би по този начин е предполагал, че ще се проведе разговор с мен, за да може по една или друга форма да не дам съответните показания“, твърди Ламбовски.

 

3. Каква е връзката на Христо Иванов с Маджо

 

Два часа след случката Христо Иванов написа във Фейсбук, че се е запознал с Ламбовски на един от протестите. Прекъснал го е, когато е започнал да говори за Маджо, защото не смята, че прякото му включването трябва да се превърне в платформа за разпространение на подобни сюжети. "Разбирам, че ако свидетел по "Осемте джудета" казва, че си е изключил телефона, защото някой е разговарял с Маджо, това преставлява интерес, но лично аз нямам никаква представа коя мутра с коя друга мутра е разговаряла. Това е всичко, което аз мога да кажа по темата", пише Иванов.

В следващите дни в интервюта той допълва, че прекъснал разговора с Ламбовски, защото се притеснявал за сигурността му. "Аз съм разговарял с г-н Ламбовски за изключително важната тема за „Осемте джуджета“, той е искал друго да коментира. Аз съм го спрял да разговаря в ефир, за да не го излагам на риск, а не защото искам да крия нещо с Маджо, когото не познавам и нямам нищо общо с него. Не искам да ставам пощенска кутия“, каза Иванов.

И използва повода да насочи вниманието към политика, който най-трайно е свързано със СИК - премиера Бойко Борисов, който ехедно подметна, че Христо Иванов е бил видимо гузен, когато се е обяснявал за Маджо. "Аз на един мой министър бивш, само като му видях гузната физиономия, уплашена, и как вика "бягай, бягай, бягай"...Той знае какво прави много добре. Двуличието ще ги плесне със страшна сила. Всичко рано или късно излиза наяве. Ама такова оправдаване, бягане. Той само да се погледне, защото аз му го препратих. Тази физиономия казва всичко, оправданията са ненужни. Гузната физиономия не можеш да я оправдаеш и всички видяха", редеше премиерът при поредната си обиколка с джипката.

“Когато се опитвам да се държа човешки с човек, когото възприемам като заплашен свидетел, който е под натиск и се опитвам да го предпазя от това да говори в ефир някакви неща, които може да го злепоставят и това се превръща в опит на мен да ми се пришие Маджо, сигурно физиономията ми е била кисела и не особено щастлива. Аз не съм гьонсурат, за разлика от Бойко Борисов. По никакъв начин няма да позволя моето име да се произнася в едно изречение с Маджо”, обяви лидерът на “Да, България”. И зададе поредица от въпроси към премиера: Кога Бойко Борисов ще излезе и ще разкаже конкретно и детайлно за своите бизнес връзки и своята лична история с Пашата, с Маджо и със СИК? Кога прокуратурата ще се заеме с тази история? "Защото Бойко Борисов е ортак с тези хора. Аз не знам дали някой е казал нещо в мое присъствие и това мен ме ангажира. Но Бойко, ти си ортак с тези хора, които в момента се опитваш да ми припишеш. В момента тези хора и свързани с тях лица получават лъвския пай от българското Черноморие, концесии. Цяла Варна знае, че пристанище Варна, което се превръща в основна зона за забавление край морето, всичко това, лъвският пай от него отива пак в орбитата на СИК, на приятелчетата на Бойко. Ако аз получа доверие и вляза във властта по какъвто и да било начин, ще ревизирам всичко това. И сега искам да питам: Бойко, ти можеш ли да излезеш и да кажеш, че ще направиш ревизия?", попита Иванов.

Съпартиецът му Ивайло Мирчев пък попита и за друг от основателите на СИК Румен Николов - Пашата. "Пашата е бивш съдружник на Бойко Борисов, описано е в Търговския регистър. Човек, който в момента има пет района в столицата – "Люлин", "Надежда", Връбница, Нови Искър и "Сердика". Това са столични райони, спечелени от ГЕРБ с техни кметове, в които въпросният Паша от СИК печели чрез фирмите си обществените поръчки. И той, и хора, гравитиращи около него, определят политиката на самите райони, разрешителни за строителство и т.н.", твърди Мирчев.

 

4. Каква е връзката на Бойко Борисов със СИК?

 

За разлика от Христо Иванов, който по време на възхода на мутрите е бил на 20 години, студент по право, а след това дълги години работи като координатор на различни НПО по законодателството, Бойко Борисов има трайни, добре документирани връзки със СИК точно в този период. През годините той неведнъж трябваше да дава обяснения за тях, излизаха материали в много западни издания, дори са описани в грами на американското посолство.

Най-трайни са връзките на Борисов с Румен Николов-Пашата, с когото, по собствените му признания, се познават покрай каратето. Двамата са съдружници в различни фирми, между които охранителната “Цебра“, “Тео Интернешънъл“ и “Интербулпред“. През годините Борисов се опита да омаловажи тези връзки, като обяснява, че “Интербулпред“ на практика от години била ликвидирана, но тъй като партньорите му имали “такива противоречиви връзки“, било невъзможно да се съберат всички подписи, необходими за юридическото ѝ закриване.

Същата позиция заема и Пашата. "Честото ми появяване в съда цели да злепостави главно дейността на един мой бивш съдружник - кмета Бойко Борисов", обяви Румен Николов - Пашата, когато през 2007 г. даде показания по делото за убийството на Милчо Бонев - бай Миле в Софийския градски съд. Според Николов докладът, който се появи по същото време в сп.  "Конгрешънъл коутърли" и обвързва Бойко Борисов с групировки, бил "напудрен в България и след това е изпратен в САЩ, за да му се придаде по-голяма сериозност, а всъщност е пълна измислица". Пашата бе категоричен, че нищо в статията не е вярно с изключение на това, че някога с кмета са имали общи фирми. Те обаче останали само на хартия. Според Николов "определено някой има интерес" неговото име и това на Бойко Борисов да бъдат "извадени на светло".

Николов говори за статия под заглавие "Българският партньор на Буш в борбата с тероризма има бандитско минало". В нея се твърди, че Бойко Борисов е съдружник на мафиотски босове и замесен в поръчкови убийства. Авторът на публикацията се позовава на секретен анализ, поръчан от частна швейцарска банка за оценка на рисковете в България. В статията се казваше, че "партньорството на САЩ с 48-годишния Бойко Борисов, бивш главен секретар на МВР, е последният пример за политически сделки на администрацията на Буш в борбата с тероризма, които вкараха Пентагона, ЦРУ и ФБР в един креват с някои от най-корумпираните и гангстерски лидери". Дни след излизането на статията Борисов обяви, че тя го превръща в мишена на "Ал Кайда". "Това е 100 процента лъжа", реагира Борисов, който по онова време бе столичен кмет. Не е известно той да е завел дело срещу списанието. Българският парламент обяви по онова време, че ще пита Конгреса, Сената и американското посолство дали има някакви данни, които потвърждават въпросната публикация. Не е известно да е получаван някакъв отговор.

Самият Борисов също бе свидетел по делото за убийството на Милчо Бонев - Бай Миле, тъй като покушението стана по времето, когато той беше главен секретар на МВР. Тогава бяха задържани и четирима мъже, които бяха поставени на подсъдимата скамейка, но по-късно бяха оправдани. Пред съда Борисов обясни, че е познавал лично Милчо Бонев, защото е собственик на охранителната фирма "Ипон", която била ангажирана с охраната на стадион "Славия". "Бях много изненадан от убийството. Милчо Бонев се занимаваше с трансфер на футболисти", каза Борисов.

 

5. Кой има интерес от скандала?

 

Очевидно е, че най-голяма полза от дискредитирането на един от лидерите на протестите имат управляващите от ГЕРБ. Факт е обаче, че през годините, през които ГЕРБ са на власт, бизнесът на хората, свързани със СИК, процъфтява и те нямат никаква причина да искат да свалят Бойко Борисов от власт. Точно обратното - идването на власт на хора, които са решени да разбутат съществуващото прокурорско-властово статукво сериозно може да навреди на интересите им.

Само времето ще покаже дали Христо Иванов ще спази обещанието си да пита за връзките на Борисов и СИК при всяка публична проява. Както и дали Бойко Борисов ще успее да пренапише тази част от миналото си, както се опитва да направи с други елементи от биографията си. 

 

 

 

23

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Христо Иванов: ГЕРБ не е годен субект за коалиране

25.09.2020

Обновена

3818 95
Христо Иванов: 10 милиарда годишно се крадат в България

15.09.2020

3153 52
Христо Иванов: Борисов се изживява като селски кмет

09.09.2020

4015 27

Коментари

Dani Kirilov
снимка на Dani Kirilov

Бойко Борисов има трайни, добре документирани връзки със СИК точно в този период.

 

И да не са документирани, те са всеизвестни. Това изчерпва всичко. Жалко, че неадекватните му фенове винаги се измичат като лофки бахури и глории, когато стане въпрос за бандитското му минали.

BL.N.Lmt

☕️🏴‍☠️🇨🇩 Оставете всичко това,☕️🏴‍☠️🇨🇩

📌Въпрос, "До кога ГЕРБ и БМБ ще успеят да се задържат на власт ?

а. Септември

б. Ноември

с. Декември

д. Март 2021 г.

 🐾Имате право само на един отговор 🏴‍☠️
📌Благодаря предварително🏴‍☠️🇨🇩☕️

geo_19

"...Тази физиономия казва всичко, оправданията са ненужни. Гузната физиономия не можеш да я оправдаеш и всички видяха", редеше Вишински

първолета

 Маджо и Христо Иванов - това си е чист автогол на Тиквата и подкрякващите му. 😝

https://www.youtube.com/watch?v=tnOMmH_TjZo&feature=youtu.be&fbclid=IwAR3LhPVDPrNp2jUxROjpwrrmfN9gSW93seNMY_sg53TQR4YzxtyWYvhjBlU

марк

 

 

 

 

                                                 бахури и глории, когато стане въпрос за бандитското му минали.

 

                                              Защо минало ???

vvatkov

   В такава манджа катранена сме натопени след 10.11. 89 , че ми идва наум Ботевото :

Елегия

Кажи ми, кажи, бедний народе,

кой те в таз рабска люлка люлее?

Тоз ли, що спасителят прободе

на кръстът нявга зверски в ребрата,

или тоз, що толкоз годин ти пее:

"Търпи, и ще си спасиш душата?!"

 

Той ли, ил някой негов наместник,

син на Лойола и брат на Юда,

предател верен и жив предвестник

на нови тегла за сиромаси,

нов кърджалия в нова полуда,

кой продал брата, убил баща си?!

 

Той ли? - кажи ми. Мълчи народа!

Глухо и страшно гърмят окови,

не чуй се от тях глас за свобода:

намръщен само с глава той сочи

на сган избрана - рояк скотове,

в сюртуци, в реси и слепци с очи.

 

Сочи народът, и пот от чело

кървав се лее над камък гробен;

кръстът е забит във живо тело,

ръжда разяда глозгани кости,

смок е засмукал живот народен,

смучат го наши и чужди гости!

 

А бедният роб търпи и ние

без срам, без укор, броиме време,

откак е в хомот нашата шия,

откак окови влачи народа,

броим и с вяра в туй скотско племе

чакаме и ний ред за свобода!

  

Under_My_Thumb

Министър на енергетиката е счетоводителката на Пашата от СИК

https://19min.bg/news/8/137662.html?page=1

„Кой му даде на Пашата да управлява целия сектор Енергетика? Кой назначи счетоводителката му за министър на енергетиката? Кой назначи Каратиста, като приближен на Пашата в борда на директорите на ЧЕЗ? Мутрите превзеха държавата“, каза пред бТВ адвокатът и бивш депутат Татяна Дончева. Напомняме, че министър на енергетиката е Теменужка Петкова и също така, че тя подаде оставка, която първо бе приета, а после отхвърлена, след като призна, че я свързва приятелство с изненадващо определеното за първи купувач на ЧЕЗ семейство Върбакови, като съпругът в него има дългогодишни съдружия с босове на СИК. Второто й напомняне беше свързано с избора за представител на държавата в ЧЕЗ на дотогавашния охранител на Пашата от СИК, познат като Митко Каратиста, чиято съпруга е общински съветник от ГЕРБ в София, дори шеф на комисия.  ...  В специална декларация американският посланик Херо Мустафа не просто застана зад разследването на Антикорупционния фонд, създаден и финансиран от САЩ, но и предупреди българските власти, че всички замесени в казуса лица следва да получат незабавните си наказания. Всъщност, участието на брата на вътрешния министър Маринов в кръга, беше повод за оставката му и неговото освобождаване от поста. Явно САЩ няма да спрат до него диренето си. Очаква се четвърти епизод от сагата.

Under_My_Thumb

ЕКСКЛУЗИВНО!

РУМЕН ПЕТКОВ:

ЛАМБОВСКИ ПРЕДИ 2 ГОДИНИ ИСКАШЕ ДА МИ ПРОДАДЕ ЗА 1 МЛН. ЕВРО ИНФОРМАЦИЯТА, КОЯТО СЕГА ПОЛЗВА ХРИСТО ИВАНОВ!

 

http://afera.bg/%d0%b5%d0%ba%d1%81%d0%ba%d0%bb%d1%83%d0%b7%d0%b8%d0%b2%d0%bd%d0%be-%d1%80%d1%83%d0%bc%d0%b5%d0%bd-%d0%bf%d0%b5%d1%82%d0%ba%d0%be%d0%b2-%d0%bb%d0%b0%d0%bc%d0%b1%d0%be%d0%b2%d1%81%d0%ba%d0%b8-%d0%bf/

На 11.08.2020 АФЕРА публикува:

ИЗТОЧНИК ОТ БТВ: КОРУПЦИЯТА НА БОЙКО БОРИСОВ И МАВРОДИНОВ С ИМОТ В ГЪРЦИЯ! ЛАМБОВСКИ ТРЯБВАШЕ ДА Я РАЗКРИЕ В ЕФИР, НО ГО НАТИСНАХА ДА МЪЛЧИ! СНИМКИТЕ НА КЪЩАТА В ХАЛКИДИКИ СА ПРЕДОСТАВЕНИ ОТ ЛАМБОВСКИ!

BL.N.Lmt

☕️🏴‍☠️🇨🇩 Всеки си има по някоя и друга медия например главният прокурор вестниците са му два "Труд" и "24 Часа" а за Румен Петков персонално,  човекът ще донесе от девет корита вода без значение дали някой е забъркал храна за прасетата или друго🥏🍖

ЛАФЪРДИЕВ

Та какво каза Баце за министъркинина си Мето МВР-то: "Той е от ВИС, аз съм от СИК.. Ама се разбираме."

И да припомним и това: " операция  “Фабриката”. Тя се е състояла през март 1995 г. в Крайморие (в сградата обозначена на заглавната снимка), както четем в пресата от това далечно време. За разбиване на нелегално производство на цигари.

Фирмата организирала производството е “Тео Интернационал”, създадена през 1994 г. В нея са акционери следните лица: Бойко Борисов , Цветелина Бориславова, Румен Николов – Пашата, Ангел Бончев от “Литекс” и други по-малко известни люде. "

Stоrmbringer

Доста нескопосано анонимно текстче и жалък кризисен ПР за спасяването на другаря Бойкикев! Случката с Ламбовски няма как да е провокация, цялото държане на др. Бойкикев показва, че много добре знае за какво става въпрос. Ако не беше така, би реагирал по съвсем друг начин. Например, би попитал: "Кой е ТОЯ, за какво става въпрос?" А Бойкикев скочи като ужилен, като чу думата "Маджо"! И очевидно знаеше кой е ТОЯ и за какво се е обадил на Маджо!

 

Бойкикев лъже и че съвсем слабо познава Ламбовски. Вижда се как общува доста свойски с него, но не иска това да става пред камерата.

Шъткането, жеста с показалеца и соченето към микрофона на ризата не са реакция на незнаещ за какво става въпрос, както се мъчи да ни убеди другарят Бойкикев в нескопосания пост в профила си. Това е реакция на човек, който е НАПЪЛНО НАЯСНО С ТЕМАТА, но е неприятно изненадан, тъй като не желае тя да става обществено достояние чрез текущото стриймване на живо. И затова прави тези жестове и казва на събеседника си ДА МЪЛЧИ и спешно излиза от кадър! А киселата гримаса, с която иска да покаже на оператора без думи, че е станал гаф, наистина казва всичко! ДБ и Бойкикев са в тайни договорки с Маджо, а зад т.нар. протести стоят ДС, старата БКП номенклатура и фигури от подземния свят. Това вече е ясно на всички.

Джиджи

ДБ и Бойкикев са в тайни договорки с Маджо,

а зад т.нар. протести стоят ДС, старата БКП номенклатура и фигури от подземния свят.

Това вече е ясно на всички.

Като изтропате накрая на дългите си съждения таквоз умозаключение,

на човек му иде да са гръмне!!! 🔫😂💃

Минувача
снимка на Минувача

Освен СИК има още 2мафии. Статията упорито избягва да ги споменава. 

Dani Kirilov
снимка на Dani Kirilov

Доста нескопосано анонимно текстче и жалък кризисен ПР за спасяването на другаря Бойкикев!

 

Ооох, завалията! Кажи нещо за любимия ти Бойко и мутренското му минало, бе! Ние сме интелигентни хора и много добре знаем кой с кого да свързваме. И не сме хоремаг, и не черпим с облак всеки квартален "политолог".

Stоrmbringer

Кажи нещо за любимия ти Бойко и мутренското му минало, бе!

Whataboutism, also known as whataboutery, is a variant of the tu quoque logical fallacy that attempts to discredit an opponent's position by charging them with hypocrisy without directly refuting or disproving their argument.

 

Whataboutism is particularly associated with Soviet and Russian propaganda. When criticisms were leveled at the Soviet Union during the Cold War, the Soviet response would often be "What about ..." followed by an event in the Western world.

Ние сме интелигентни хора и много добре знаем кой с кого да свързваме.

Не сте. 

velocio
снимка на velocio

Whataboutism, also known as whataboutery, is a variant of the tu quoque logical fallacy that attempts to discredit an opponent's position by charging them with hypocrisy without directly refuting or disproving their argument.

 

Whataboutism is particularly associated with Soviet and Russian propaganda. When criticisms were leveled at the Soviet Union during the Cold War, the Soviet response would often be "What about ..." followed by an event in the Western world.

В статията се обръща внимание и на двете възможности - предполагаемата връзка на Христо Иванов с Маджо, както и доказаната връзка на любимото ви баце не само с Маджо, но и с куп още други мутри. Вие избирате да коментирате в предния си пост само първата възможност. Така че припомнянето на колегата не е „whataboutism“, ами си е съвсем в контекста. Още повече че три четвърти от статията е именно за втората възможност, която вие упорито избягвате да коментирате. 

BL.N.Lmt

☕️🏴‍☠️🇨🇩 Вестник СЕГА и Сашо Дончев браво, браво че сте открили топлата вода и още нещо,  добре че са ви Горещите Новини и форума "online" или досега да сте поели по пътя на в. Стандарт 🏴‍☠️🇨🇩☕️

Минувача
снимка на Минувача

Нещо за обучението на троловете:

 

https://breaking.bg/politika/%d0%bd%d0%b8%d0%b4%d0%b0%d0%bb-%d0%b0%d0%bb%d0%b3%d0%b0%d1%84%d0%b0%d1%80%d0%b8-%d0%bf%d1%83%d0%b1%d0%bb%d0%b8%d0%ba%d1%83%d0%b2%d0%b0-%d0%b8%d0%bd%d1%81%d1%82%d1%80%d1%83%d0%ba%d1%86%d0%b8%d0%b8-%d0%b2-%d0%b1%d1%81%d0%bf-%d0%ba%d1%8a%d0%bc-%d1%87%d0%b5%d1%80%d0%b2%d0%b5%d0%bd%d0%b8%d1%82%d0%b5-%d1%82%d1%80%d0%be%d0%bb%d0%be%d0%b2%d0%b5-%d0%bd%d0%b8%d1%89%d0%be-%d0%bd%d0%b5-%d0%b5-%d0%bd%d0%b5%d0%bf%d1%80%d0%b8%d0%b5%d0%bc%d0%bb%d0%b8%d0%b2%d0%be-%d0%bd%d0%b8%d1%89%d0%be-%d0%bd%d0%b5-%d0%b5-%d1%86%d0%b8%d0%bd%d0%b8%d1%87%d0%bd%d0%be/

 

 

Минувача
снимка на Минувача

Не разбрах много от бележката. Споменават съпругата на Алгафари, че е стажувала там. Въпросът ми е друг: Какво мислите за обучението и методите на троловете?

Минувача
снимка на Минувача

Радев, който вика „Мутри, вън“, дава брифинг с приятеля на боса на ВИС Васил Илиев - Александър Маринов, който е бил сътрудник на Държавна сигурност с псевдонима Майстора.

Ако вземат да се търсят познатите и близките на мутрите, много други политици ще пострадат. 

Simplicissima
снимка на Simplicissima

Боко бил свързан със СИК... дрън-дрън ярина.

След като изтрепа останалите босове по царско време,

Боко стана кръстникът на СИК.

 

Незабравим спомен:

На сутринта след избирането му за кмет на София, на Московска пред Софийската община не бе останало празно място от огромни черни джипове, закарали по-дребните босове да цалуват десницата на капото на всички капути.

Trigonometrik

Текстчето впечатлява с неграмотността си: поставя пет въпроса, формулирани като въпросителни изречения, но само три от тях завършват с въпросителен знак. Любопитни сме защо само три от въпросителните изречения са разпознати като такива, а останалите две -- не. В никакъв случай не очакваме отговор, понеже такъв не е наличен.

Dani Kirilov
снимка на Dani Kirilov

Текстчето впечатлява с неграмотността си:поставя пет въпроса, формулирани като въпросителни изречения, но само три от тях завършват с въпросителен знак.

 

А ти явно си много грамотен щом не знаеш, че думата "въпрос", освен "питане", има и други значения.

Влез или се регистрирай за да коментираш