facebook
twitter

Наблюдател

Арест освети поредната масонска мрежа, оплела властта

Случаят с подполковника от НСО, който се оказа и ръководител на група за мокри поръчки, е поредният шанс за някакво прочистване от зависимости, който ще бъде пропуснат
15 690
 БГНЕС
Масонството не е престъпление. Но при него се полага клетва и членовете му са солидарни и си помагат взаимно. А това поставя под изключително съмнение независимостта на магистрати и политици.

“За да бъдем ние добре, трябва всички покрай нас да бъдат добре.“ Думите са на брат Иван Сариев, който е масон и бивш велик майстор на Обединената велика ложа на България. Сариев се прочу и като кръстник на финансовия министър Владислав Горанов, на когото вече години наред предоставя безвъзмездно луксозен апартамент, построен с честния труд на две велики масонски ръце.

Това е само един от примерите за възможно масонско влияние върху вземането на решения. Нямаше да има проблем, ако масонството работеше публично. Но това не е така - в повечето случаи ложите имат тайни цели и използват задкулисни канали, за да лансират свои членове на ключови позиции, които впоследствие държат в зависимост и използват за всякакви схеми.

Последният нагледен случай е с подполковника от НСО, посочен от прокуратурата като ръководител на група за мокри поръчки. Държавното обвинение обяви, че в мобилния му телефон е открита активна комуникация с действащи магистрати, адвокати, бивши министри, държавни служители на високи позиции, вероятно членуващи в една и съща масонска ложа. С тях са обменяни доклади, документи, лични данни на български и чужди граждани, включително постановления на Софийската районна прокуратура, обясни прокуратурата.

Този случай пак поставя въпроса за тайните зависимости на масоните и

 

има ли в съдебната система паралелна действителност,

 

по-извратена дори от фасадното статукво, гарантирано ни от управляващите третата власт през мнозинството във Висшия съдебен съвет.

Преди години Татяна Дончева обясни, че съдебната система е "тапицирана от три лобита – масони, бизнес клубове и кръга "Доган". През 2016 г. Радан Кънев определи масоните като "впиянчени ченгета от Държавна сигурност, които си играят на рицари и се обличат в чаршафи". Самият той е адвокат и разказва от първа ръка, че масоните осъществяват “нерегламентирани контакти помежду си на ниво адвокат – прокурор, адвокат – съдия, съдия – прокурор, и като продукт на тези нерегламентирани контакти в България се появяват извънреден брой необективни съдебни решения и прокурорски постановления“.

Най-яркият пример в това отношение е процесът за изнудване срещу висшия прокурор Ангел Дончев, задържан с 20 хил. белязани евро в края на 2007 г. и бе осъден на 3 години условно. От мотивите на първата инстанция лъсна практиката, която отдавна е обществена тайна - прокурори да предупреждават приятелите си, че ги заплашва разследване, както и че членове на Висшия съдебен съвет си позволяват да търсят информация за хода на проверки. Акцията срещу Дончев тръгна по сигнал на Емил Милев, че е изнудван заради проверка на имотите му. По това време Милев бе районен прокурор в Сливница, а после стана адвокат. Според мотивите Милев и Дончев са масони и приятели. Имотите на семейството на Милев наистина са обект на проверка. А Дончев иска парите, за да не "стане страшно". Милев успява да се оплаче на главния прокурор Борис Велчев и върховният прокурор е задържан с белязаните пари. Да, Дончев беше окончателно осъден. Но

 

тайните връзки и зависимости не бяха проследени

 

Това си остана просто едно дело за изнудване срещу висш прокурор.

Интересна подробност е, че мотивите към присъдата на първата инстанция, в които са разказани връзките и масонското приятелство на двамата прокурори, бяха засекретени с абсурдния аргумент, че в тях има подслушани разговори...

Управляващите набързо затвориха темата през лятото на 2016 г. Тогава депутатите задължиха магистратите, членовете на ВСС и на инспектората към него, да декларират "всички свои дейности и членства в организации, включително тайни и/или неформални организации и общества, юридически лица с нестопанска цел и в граждански дружества или обединения". Законът за съдебната власт казва още, че Висшият съдебен съвет води публичен регистър на тези декларации. Не се предвижда автоматично отстраняване от съдебната система, а единствено проверка. Друг е въпросът как някой ще бъде принуден да декларира членство в тайно общество и как ще се проверява истинността на твърденията му.

Преди 4 години предложението на Екатерина Захариева, тогава правосъден министър, бе, ако членството в масонска ложа не бъде декларирано и после бъде разкрито, това да е основание за уволнение. Данаил Кирилов, който по онова време беше шеф на правната комисия в парламента, определи предложението като абсурдно. "И да членувате в земеделска кооперация, ако някой каже, че правилата на кооперацията не са достатъчно публични, това пак ще се окаже проблем", обясни той. И допълни, че масонските ложи са напълно официално регистрирани в съдилищата. Седмица по-късно смени позицията си и сам внесе предложение за тайните организации, което влезе в закона.

Текстът обаче остана мъртъв, а депутатите и членовете на Висшия съдебен съвет насочиха усилията си към воюването с членовете на критичния Съюз на съдиите в България, който се приема като архизлото в съдебната система само защото критикува Сотир Цацаров, Бойко Борисов, ВСС, а сега и Иван Гешев (впрочем член на Съюза на ловците и риболовците в България).

Сега с групата около подполковника от НСО

 

прокуратурата и ВСС получават втори шанс за разчистване в системата

 

И то не само в съдебната.

Масонството не е престъпление. Но при него се полага клетва и членовете му са солидарни и си помагат взаимно. А това поставя под изключително съмнение независимостта на магистрати и политици. Коя клетва би била водеща в решителен момент - масонската или другата? Историята досега показва, че първата тежи повече.

Ключови думи:

масони, съдебна власт, НСО
10

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

ГЕРБ затвърди създаването на паралелната НСО

01.07.2020

Обновена

ЛЮДМИЛ ИЛИЕВ

681 4
Ветото на президента се препъна във вътрешната комисия на НС

25.06.2020

2670 24
Румен Радев събра шефовете на спецслужбите

25.06.2020

4777 35

Коментари

Василиса Прекрасна

Проблем няма, но не работят за родината си.

Размахват мечове, наметнати с чаршафи и в хор викат „Да живей кралицата!„

Ей туй вече не е хубаво...

МЕТЕОР
снимка на МЕТЕОР

Те и пид@литИ  си помагат.

А ф горнобанското спец даскало имат масонски ритуали най официално  на некви кръстоносци се подчинявали дето Балдуин ги закопал..

Banana Joe
снимка на Banana Joe

Шуробаджанаците кога фърлили потурите, кога наденали престилките.

фортинбрас

Породата „МАСОН” (Маниак на Авторитарно Слабоумие в Ордените на Невежеството) е само поредната секта в Мафията на „Елита” от нарцисични илоти, недоносени патриоти и амбициозни идиоти. От хилядолетия тези поданици на церемонии, култове и фетиши, успешно само за себе си крият от обществото комплексите на баналната си посредственост, и обсесиите на маниакалната си човешка недостатъчност.

 

„Джендъри, сър!”

Michael
снимка на Michael

Доста вярно, а в нашенския вариант допълнително украсено от манията на отделните индивиди по камерни далаверки. Точно затуй тук това е среда за развитие на "услугването" - ти на мене, аз на тебе, да се уредим (с ударения на подходящите места). Същите тия, иначе прости хора, имат нуждата да облекат битието си и дребните си далаверки в някаква фантазия на изключителност и ей ти го на  - масонство. Лошото е, че с нашите малки мащаби тия далаверки почват да стават и по-големи, ако имахме прокуратура, аз бих я пуснал да празрови.

F1F1

До тук се изказаха едни познавачи.............................

Послушко

Значи прокурор като го хванат с белязани пари - 3 г. условно. Кметицата на Младост - 20 г. в панделата. Някои пак са по-равни от нас. 

Evasion

Масоните в България са като всички останали българи, наперени, със самочувствие, че могат и знаят всичко... всъщност могат и знаят само да крадат малко по-добре от останалите българи...

Василиса Прекрасна

Нашите сигурно ближат калта от обувките на тези образи.

https://www.youtube.com/watch?v=B498Xyub6HY

 

Solace

Между масони и масони има огромна разлика.

Познавам членуващи в различни ложи, и са ми разказвали за различни практики. Някъде използват събиранията си за напивания и оргии (без майтап!), други събират средства от членовете, които даряват на домове, трети ходят да си направят ритуалите, да кажат по някой лаф и се разотиват и т.н. 

Но тези, "великите", при тях е наистина мръсно. Кадруване, правене на услуги и връщането им, манипулиране на фондови пазари и прочее Пакости и гадости... 

Влез или се регистрирай за да коментираш

×