facebook
twitter

Наблюдател

Германската аномалия: много заразени - малко починали

Масовите тестове за коронавирус обясняват малкия брой на фаталните случаи
 ЕПА/БГНЕС
Празни столове пред кметството и катедрала в Бремен, Северна Германия, са показател за прилагането на мерките на германските власти срещу епидемията.

Кризата с коронавируса удари Германия с пълна сила. Заразата се разпространява бързо, училищата, заводите и ресторантите са затворени в цялата страна, а правителствените мерки за забавяне на епидемията стават все по-драконовски. Страната обаче се оказва изключително устойчива: спрямо установените носители на вируса броят на смъртните случаи досега е незначителен. Според данни на университета "Джон Хопкинс", в Германия в четвъртък следобед е имало 13 979 заразени от коронавирус - на пето място в света след Китай, Италия, Иран и Испания. В същото време Германия е регистрирала само 42 смъртни случая. За сравнение - съседна Франция отчете 9058 инфекции и 243 смъртни случая. Испания е имала 17 395 инфекции и 803 смъртни случая. САЩ, Великобритания, Италия и дори Южна Корея показват, че смъртността е значително по-висока от Германия.

Очевидната аномалия предизвика дебати в Германия и извън нея, въпреки че експертите предупреждават да не се правят категорични заключения. Те твърдят, че върху ниската степен на смъртност в страната най-вероятно се отразява фактът, че огнището все още е в сравнително ранен етап и че възрастовият профил на засегнатите засега е по-млад от този в други страни. По-младите пациенти без предишни неразположения имат много по-голям шанс да преживеят Covid-19, отколкото възрастните пациенти.

 

Капацитетът на Германия е много важен

 

Според Лотар Вилер, президент на Института „Роберт Кох“, германските лаборатории правят около 160 000 тестове за коронавирус всяка седмица - повече, отколкото някои европейски страни са извършили от началото на кризата. Дори Южна Корея, която прави 15 000 теста на ден и е сочена от вирусолозите като пример за подражание, изостава от Германия. „Тук става въпрос за капацитет. Капацитетът в Германия е много, много важен. Можем да правим повече от 160 000 теста седмично и да ги увеличим допълнително“, каза проф. Вилер пред журналисти тази седмица.

За увеличаване на капацитета ще се разчита и на ветеринарни лаборатории, които ще преминат към изследване на проби за коронавирус. Няма признак, че тестовите комплекти намаляват, добави проф. Вилер. Масовото тестване води към по-ниска степен на смъртност, тъй като позволява на властите да откриват случаи на Covid-19 дори при пациенти, които не показват симптоми и които имат много по-голям шанс за оцеляване. Това означава също, че в Германия вероятно има по-малък брой неоткрити случаи в сравнение с държавите, в които тестовете са по-ограничени.

Друга особеност на епидемията в Германия е

 

големият брой сравнително млади пациенти:

 

според данни на Института "Роберт Кох" над 80% от всички заразени с коронавирус са по-млади от 60 години. "В началото се разбра, че първите заразени германци са се върнали от ски ваканция и други подобни развлекателни пътувания. Това са предимно хора, които са по-млади от 80 години и които са достатъчно здрави да карат ски или да се занимават с подобни развлечения. Рискът да умрат е сравнително малък“, казва Матиас Стол, професор по медицина в Университета в Хановер.

Ханс-Георг Кройзлих, професор по медицина и ръководител на вирусологията в Университетската болница в Хайделберг, добавя: „В повечето случаи заболяването е леко и показва слаби симптоми. Виждаме, че откриването на такива леки случаи варира в различните държави. В статистически план това води до разлика в степента на смъртност. "

Проф. Кройзлих предупреди, че картината в Германия вероятно ще се промени през следващите седмици и месеци: „Все още сме в сравнително ранен етап на огнището в Германия. По-голямата част от пациентите са се заразили само през последните една-две седмици и вероятно ще видим по-тежки случаи, както и промяна в смъртността."

Нотката на предпазливост се споделя от вирусолози и епидемиолози в цялата страна. Повечето очакват различните национални степени на смъртност да се сближат с течение на времето и повече държави да откриват истинския брой инфекции. Но експертите също така посочват, че Германия поне е имала шанса да се подготви за настъплението на сериозна зараза, като болниците в цялата страна

 

разширяват капацитета си за интензивно лечение

 

и увеличават числеността на персонала, а правителството изкупува колкото може повече оборудване. Миналата седмица федералното правителство поръча допълнително 10 000 животоспасяващи респиратора от германски производител - допълнително към онези 25 000, които вече са на разположение в болници в цялата страна. Берлин, където досега са регистрирани 391 случая на Covid-19, преобразува части от местния търговски панаир в болница с 1000 легла за лечение на пациенти с коронавирус.

Подобни стъпки са предприети в цялата страна. "Ние сме в началото, така че все още можем да приложим всички мерки, за които бяхме призовани", заяви проф. Вилер. "Все още можем да гарантираме, че тежко болни хора могат да получат лечение в болница."

26

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Експерти по сигурността: Биотероризмът идва след COVID-19

25.05.2020

Обновена

572
Пада забраната за влизане на граждани на ЕС в България

22.05.2020

3120 1
Огнището на COVID-19 в завода за авточасти в Пазарджик се разраства

21.05.2020

Обновена

4963 91

Коментари

fraxinus

Адекватно работеща здравна система е аномалия през 2020г., да.

 

Иначе пилците се броят наесен.

geo_19

И военните от НАТО са млади и те ще изкарат лекичко този грип:

 

Сотни военнослужащих из Польши заразились коронавирусом COVID-19 во время учений НАТО.

Военные учения НАТО,  подготовка которых велась на границе с Россией, вылилась не в демонстрацию силу Североатлантического альянса, а в массовое заражение польских военных коронавирусом COVID-19. Согласно официальным данным. В карантине уже находятся 150 заражавшихся польских военных, а по неофициальным – более 280.

«Как сообщает газета Głos Wielkopolski, заболевшие — "двое британских солдат и жена одного из них". Все, кто контактировал с госпитализированными солдатами, помещены на карантин. Сколько это человек, не уточняется, однако можно предположить, что в условиях небольшого военного городка это могут быть почти все его "жители". По данным того же польского издания, Эльблонге — не единственное место, где коронавирус "подкосил" группировку НАТО: "Коронавирус обнаружен у польского солдата территориальных сил обороны из батальона, базирующегося в городе Шереме. Там из-за этого на карантине находятся 150 польских военнослужащих". 
Подробнее на: http://avia.pro/news/sotni-polskih-voennosluzhashc...

Джиджи

Дали пък не изграждат нещо като имунитет?

 

Защото моя близка, която се върна преди 2 седмици у нас,

но по принцип живее при семейството на дъщеря си в Германия,

продължава да твърди,

че са изкарали коронавируса там още през декември

и в момента имат имунитет ... ❓❓❓

 

😎

Гласът

Защото моя близка, която се върна преди 2 седмици у нас,

но по принцип живее при семейството на дъщеря си в Германия,

продължава да твърди,

че са изкарали коронавируса там още през декември

и в момента имат имунитет ... ❓❓❓

Пък аз съм стъпвал на Луната...

Хумангоид

Вероятно просто превантивно са по-здрави от другите народи в Европа.

Гласът

Защо направо не цитираш "Моята борба"?

Хумангоид

***

Желязко Желев

          За Китай четох ,чв са хванали 1/10 корона носители.Оттам по висока смъртност!

Искам да подчертая разликата на действие в Германия и България!

Също и трупане капацитет там на едро и играта на дребно тук.

НО  НАЙ-СЪЩЕСТВЕНОТО;Пълната несъстоятелност на отказ от нац.суверинитет.Как му казваха ''делегиране на суверинитет'Резултата България произвежда памперси /не е сигурно/ Германия тестове и ваксини,България войнишки канчета Германия танкове.При война ний с канчетата напред.

Има ли отговорни?Колко теста има в България?Лекари в Пловдив разследвани ли са за ''лъжлива'' тревога .Жена починала от двустранна пневмония не е тествана.Сега лекарите виновни.Вярни ли е?Прочетох го в пост на Г.Лилов.

Сократ-май

Недей да вярваш на Г. Лилов.

Гласът

За Китай четох ,чв са хванали 1/10 корона носители.

Къде си го чел това?

Желязко Желев

   Тристан Вей ''Фигаро'' прочетено в ""Гласове''

Мъка ми е да пиша в ''Сега' а да посна препратки невъзможно.Добре ,че си спомних.

До Торбалан; Аз на себе си не вярвам.А въпросния е изпечен манипулатор.Знам и къде е получил закалка.

Затова проверявам.

Su38

Просто извършват повече тестове и резултатите им са по-близки до реалните. Въпрос на методика на отчитане на смъртността.

Ако се приложи германската практика, реално заразените ще окажат поне 10 пъти повече.

Гласът

 

Просто извършват повече тестове и резултатите им са по-близки до реалните.

Друг вариант: Извършват повече тестове, които освен това дават повече "фалшиви положителни резултати".

Muktata
снимка на Muktata

Това е простата истина. МНОГО тестват , несравнимо повече от Франция , например ... Плюс това имат джелезна медицинска индустрия . Германците произвеждат "Дрегер" , който знае за какво става дума , разбира какво искам да кажа. Това също допринася за ниската смъртност.

S luncho6
снимка на S luncho6

>>><<<
Знам си аз, че дойчовците пак ще се уредят. Те и на томбола да играят, все Мерчо или Беемчо ще им се падне.

Доц.Трътлев

Германска му работа. Организация и липса на паника.

lalluger

Toчно в града от снимката (Бремен) няма много германци. 

фортинбрас

Германската аномалия: много заразени - малко починали?!...” .

 

COVID-19 = MONKEVID-10 + MONEVID-9, сър!

Simplicissima
снимка на Simplicissima

аномалия, дръшки

в Германия лекуването се върши съвестно

в Германия просветеният слой е приемник на цялата европейска култура

в Германия културата включва лични нравствени правила и социална осъзнатост

аномалия, дръшки

Su38

42 смъртни случая при 13 797 прави около 0,3%, което е добро съвпадение с данните които дават. Очевидно в Германия се правят много проби и установените случаи се приближават до броя на реално заразените . В Италия стратегията е като нашата - проследява се контактната верига на установения... Затова и починалите са много на фона на регистрираните случай, защото нямаме информация, колко са нерегистрираните.

bst_plov

О чудо, младите хора с добър имунитет карат вируса леко, а тези дето имат по 3-4 хронични заболявания, имало голям шанс да ритнат бакъра. То това е така и при грип тип В и който и да друг грип. Тия топлата вода ли откриха или разчитат че 98% от мат'ряла е просТ и каквото му подадеш, това ще скимти в захлас.

Verbis verbis

Германската аномалия: много заразени - малко починали

 

Това е аномалия.

А нормалното сигурно е -  „много са починали, без да са заразени.„

segal

Дали германското правителство включва в анализа гастарбайтерите и мигрантите или само германските граждани? 

Бронщайн
снимка на Бронщайн

Система сепарираща резидентите , дали на местни и мигранти или осигурени и неосигурени е неефективна.Вирусите са демократични

wreckage
снимка на wreckage

Ко стаа, флезохме ли въф фазата на възпяване на Германия?

 

Ноо хубава страна с хубави хора, оня акварелист я беше напрайл да работи като машинка за потстригване на мустаци, ама пусти завистници, нападнаха го докато си гледаше неговата работа и му фкараха държавата ф кереча на либерализма и виршафендас, рийшли.

Бронщайн
снимка на Бронщайн

Всъщност, Правешкия се възхищаваше на витринният и социализъм след като руснаците им нашокаха канчето. Тябва да признаем че поне в държавните болници не са въвели правилото" плати или умри", докато тук здравето се оказа въпрос на портфейл.В крайна сметка се оказва че като оставиш маса бедни да кихат нелекувани накрая пукат богатите реститутки, Рекидж. Е това е демокрация в действие.

Влез или се регистрирай за да коментираш

×